AlgemeenOplichters. KOOP HIER NIETS! Apple Airpods gekocht via Marktplaats, ze zouden een partij hebben opgekocht uit een faillissement vanwege corona. Achteraf naïef van mij om te denken, maar in eerste instantie vertrouwde ik het zaakje. Ze bleken NEP te zijn.
Nadat ik het pakketje had ontvangen was al zeer snel duidelijk dat het om neppe Airpods ging. Het doosje (vanwaar het serienummer NIET matcht met de Airpods zelf), zag er zeer nep uit. De Airpods zelf werken wel met Apple's pop-up waardoor ik in eerste instantie nog het idee had dat alleen het doosje nep was. Na het invoeren van het serienummer op Apple's site bleek ook dit serienummer niet te kloppen: dit nummer zou helemaal niet in omloop kunnen zijn omdat de Airpods met dit nummer zijn ingenomen ter vervanging.
Uiteraard is er aangifte gedaan, en een klacht ingediend via Thuiswinkel.org. Vreemd dat een dergelijke zaak zo'n keurmerk kan hebben. Let ook op alle overige positieve reviews alhier en op internet: deze reviews zijn niet 'toevallig' allemaal afkomstig van gebruikers zonder enige activiteit en ononderbouwde reviews.
Wees gewaarschuwd!
Uiteraard contact opgenomen met de klantenservice. Meneer aan telefoon verkondigde dat dit niet hun Marktplaats account was en ze geen Airpods verkochten. Vreemd. Hun logo + afzend-adres staat wel op het verzendlabel, precies zoals dat ook hoort als je zakelijk een label print bij PostNL. Meneer verzekerde mij er van dat dit niet hun Marktplaats account was en ze er sinds drie weken gestopt waren te adverteren. Uiteraard heb ik dit nog even gecheckt via Google cache en wat blijkt? Drie weken geleden is er inderdaad vanaf ditzelfde(!) account nog geadverteerd. Hieruit blijkt dat deze toko wel degelijk achter dit Marktplaats account zit.