CAPS

Bij SiComputers heb ik de meeste onderdelen voor mijn nieuwe PC besteld. Ik schrijf eigenlijk nooit slechte reviews maar deze keer zie ik geen andere keuze. Het komt zelden voor dat ik zo ontevreden ben over hoe een bedrijf met een klant omgaat.

De eerste en meteen ook de laatste keer dat ik hier iets gekocht heb.

Bij het plaatsen van de order kan er een opmerking worden geplaatst. De omschrijving van SiComputers is als volgt:

''U kunt in dit veld instructies voor uw order aangeven voor de klantenservice. Denk hierbij aan wensen bij het assembleren van een systeem, dagen dat we uw order niet kunnen opsturen of andere zaken die van toepassing kunnen zijn. Let op, wij kunnen deze instructies niet toevoegen op het verzendlabel voor PostNL.''

In dit vak had ik verzocht of ze de order niet z.s.m. konden versturen, maar pas een week na het plaatsen. Helaas kreeg ik de volgende dag al een mailtje dat de order onderweg was via PostNL. Slordig, maar (voor mij) niet een dealbreaker. Het contact met de klantenservice is echter een ander verhaal (zie onderstaande).

Tijdens het assembleren van de PC zijn bevestigingsringetjes waarmee je bepaalde schroefjes vast kunt draaien afgebroken, waardoor de computer niet in te bouwen is in een kast. Aan een dergelijke productiefout kan SiComputers natuurlijk niets doen maar aan de afhandeling des te meer.

Ik heb direct (14 april) de klantenservice van SiComputers gebeld met de vraag of zij een nieuw onderdeel naar me op konden sturen. Zij adviseerden mij een mail te sturen. Dit heb ik dan ook gedaan. Ik kreeg vrij snel een reactie terug dat SiComputers de fabrikant ging benaderen. Dit zou enkele werkdagen in beslag nemen.

Na vier dagen heb ik een tweede mail gestuurd om te vragen of het contact tussen SiComputers en de fabrikant al was gelegd. Een paar dagen daarna kreeg ik een reactie terug dat ze nog niets gehoord hadden en dat ze die week nog een reactie hoopten te krijgen.

Twee weken later heeft SiComputers wederom niets laten horen. Dinsdag 28 april heb ik een derde mail gestuurd om verhaal te halen. Hier is simpelweg niet op gereageerd. Ook heb ik SiComputers herhaaldelijk via de telefoon, op verschillende dagen en tijdstippen, telefonisch proberen te bereiken maar ze nemen niet (meer) op.

Het stempel ''waardeloos'' kan hier met recht op worden gedrukt.

Scorekaart voor CAPS

Qshops