My Media Center

avatar van GG85
GG85 Karma 24,8K

Goedkoopste in de lijst en bestelling te plaatsen zonder een account aan te hoeven maken wat fijn is.

Op donderdagochtend een ASUS ROG Crosshair VIII Impact besteld. Deze stond op "op voorraad" en "Op werkdagen voor 17 uur besteld? Volgende werkdag geleverd! (24h)".
Op donderdagavond een mailtje vanuit UPS dat het pakket op maandag geleverd gaat worden. Wat blijkt, pakket is vanuit Duitsland verstuurd met UPS Standard. Zelfs buiten eventuele Corona perikelen om is de levertijd vanuit Duitsland naar Nederland met UPS standard altijd 3 dagen.
Adverteren met "Op werkdagen voor 17 uur besteld? Volgende werkdag geleverd! (24h)" is in deze dan ook ronduit misleidend aangezien de verzending dan vanuit NL of met UPS Express of soortgelijk had moeten plaatsvinden.
Uiteraard een luxeprobleem maar als dit net het ontbrekende component voor een nieuwe build is die nu over het weekend heen getild wordt is het toch wat zuur en m.i. niet de correcte manier van adverteren.
Als dit bij voorbaat bekend was geweest had ik namelijk wel voor €9 meer bij de concurent besteld voor een 24h levering.

Edit nav reactie My Media Center:
Dank voor de snelle reactie. Mijn conclusie is gebaseerd op de site van UPS die aangeeft (doorklikken op UPS Standard bij de track and trace) dat verzending vanuit DE met UPS Standard niet de volgende dag wordt bezorgd in NL (https://www.ups.com/nl/nl...al/services/standard.page).
Ik kan niet beoordelen of dat in de praktijk, zoals u schrijft, in 99% van de gevallen wel gebeurd maar in dit geval helaas niet en UPS geeft daar bij deze verzendmethode ook geen garantie op.
Daarnaast doet UPS (itt tot anderen) niet aan zaterdagbezorgingen dus dan zit je inderdaad vast aan 2 werkdagen. Voor de klant is dat alleen in het slechtste geval dus op donderdagmorgen bestellen en maandag eind van de dag geleverd krijgen.
Nogmaals, een luxe probleem maar ik ging er in deze toch echt van uit dat, zonder corona vertragingen waar niemand iets aan kan doen, de kans van levering op vrijdag of evt zaterdag bij bestelling op donderdagmorgen 100% zou zijn.
Misschien een idee om dit meer te verduidelijken en/of (tegen meerprijs) bijvoorbeeld UPS Express of zaterdagaflevering aan te bieden? Dit is nu namelijk voor de ontvangende partij ook niet te realiseren.
De beoordeling voor 'Verzending' heb ik aangepast naar 'Voldoende' omdat er inderdaad geen sprake lijkt te zijn van opzettelijke misleiding maar er wat mij betreft wel een disclamer of iets degelijks geplaatst mag worden.

Beste GG85,

Bedankt voor uw review!

Vervelend om te lezen dat uw bestelling nu 1 dag later wordt geleverd dan aangeven. We doen ons best om alles snel te versturen en ook de vervoerders zetten alles op alles om toch de bestellingen op tijd te leveren.

Alleen jammer dat u meteen conclusies trekt die niet waar zijn. En roept dat wij misleidend adverteren. Dat is pertinent niet waar.

Wij versturen een deel van ons assortiment vanuit Duitsland met UPS standaard. En dit wordt in 99% van de gevallen keurig de volgende werkdag geleverd. Waarom zouden we adverteren met 24h levering als we dat op voorhand al niet kunnen waarmaken?

Natuurlijk begrijp ik dat het vervelend voor u is, en zeker nu het over het weekend wordt getild. Maar nogmaals UPS standaard levert gewoon de volgende werkdag in Nederland, ook als het vanuit Duitsland verstuurd wordt.

Freek van de Looveren
My Media Center B.V.