AlgemeenIn 2019 een partytent gekocht: "Garden Royal Partytent 3x3m
Easy Up grijs".
Kwaliteit van deze tent was matig en constructie "wankel".
Ook zat er behoorlijk wat speling op de verbindingen van de stangen die in- en uitvouwen.
Deze tent is 2 keer gebruikt. Bij het tweede gebruik lukte het opvouwen van de tent niet goed.
Zoals op de website van sommige van deze tent fabrikanten wordt laten zien hebben wij hem met 2 mensen (diagonaal tegenover elkaar) geprobeerd de tent met beleid opgevouwen te krijgen.
We zijn hier zo’n 20 minuten mee bezig geweest, maar kregen het niet voor elkaar. Een derde persoon probeerde te zien waar hij ‘vastliep’, maar dit was niet duidelijk.
Omdat hij in uitgevouwen staat niet in de auto mee te nemen is, hadden wij uiteindelijk twee opties:
- uitgevouwen achterlaten;
- met kracht in elkaar vouwen.
Bij de eerste optie zou hij ongetwijfeld gestolen zijn, of voor de lol stuk gemaakt.
Bij de tweede optie zou de tent ongetwijfeld ergens ontwrichten.
Omdat wij bij de eerste optie geen mogelijkheid hadden de tent terug te sturen, hebben we voor de tweede optie moeten kiezen.
De tent is hierbij bij 3 stangen verbogen en bij 2 andere stangen beschadigd, maar uiteindelijk dus in de auto geladen en meegenomen.
Voor de beeldvorming, de tent is gebruikt bij mooi weer om te beschermen tegen de zon.
Hij is niet nat geworden, het waaide nauwelijks en er is niet tegenaan gestoten of ruw mee omgegaan, etc.
Tot zo ver de ervaring met de tent.
Na thuiskomst contact opgenomen met NextDeal.
NextDeal gaf al gelijk aan dat de schade door ons zelf veroorzaakt was en er dus geen enkele sprake kan zijn van garantie. Ook wilde zij niet dat we de tent zouden terugsturen.
Hierbij gingen zij voorbij aan de slechts 2 opties die wij hadden: achterlaten of opvouwen.
Op de vraag aan NextDeal of achterlaten dan beter was geweest, werd niet gereageerd.
Bij wet dient NextDeal garantie te verlenen.
De problemen met de tent waren er namelijk al bij het pogen de tent op te vouwen. Zij verbergen zich achter de gebeurtenis daarna, waar wij dit uiteindelijk slechts met kracht konden doen.
Omdat ik niet wist waar ik terecht moest met de houding van NextDeal heb ik mijn verzekering gebeld. Deze gaven mij aan dat het geen nut had er voor zo’n relatief laag bedrag een zaak van te maken. Zij wilde mij wel vergoedden (wist niet dat dit kon), maar dit druiste tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel in.
NextDeal levert geen garantie en geen support, maar wettelijk is de zaak ‘te onbelangrijk’ om er werk van te maken en hier maken zij dus kennelijk misbruik van.
Omdat NextDeal zich onthield van enige hulp of garantie heb ik aangegeven middels een review andere consumenten te waarschuwen voor de kwaliteit van de producten van NextDeal en de wijze waarom zij omgaat met problemen aan deze producten.
Pas daarna kwam NextDeal met een tegemoetkoming. Ik moest voor een nieuw frame betalen, welke zij mij dan zouden toesturen, waarna ik het doek dan zelf zou moeten overzetten.
Omdat ik nog steeds van mening ben dat NextDeal niet de garantie bied die zij wettelijk verplicht is te geven, heb ik deze mijn inziens ontoereikende “oplossing” geweigerd.
Mensen, kijk uit hier iets te kopen..