SOS Solutions

Ik kan prima mijn weg vinden op de we site. Website voelt voor mij wat druk aan.

Bestelling liep via GLS. Ondanks op voorraad heb ik een week op de bestelling moet wachten. Dit terwijl het gewoon brievenpost is. Nu had dit wel te maken met de feestdagen (en dit stond ook in de mail dat het iets vertraagd kon zijn), maar via track and tracé zag ik dat hij 4 dagen bij mijn gls depot in de buurt heeft gelegen. Zaterdag levert GLS niet bij ons, wat ik jammer vind.

Zelf heb ik meerder pi’s besteld bij de webshop. Ik merk echter dat de webshop steeds verder achteruit gaat en dat is niet prettig. Het zal vermoedelijk ook de laatste bestelling zijn geweest die ik hier besteld heb. In de loop der jaren merk ik dat ze meer gooien op kostenbesparing. Zo zijn de adapters goedkoper geworden, zo zijn de SD kaarten goedkoper en merklozer geworden en tegenwoordig is de case ook zeer goedkoop geworden. In alle gevallen ten nadele van de klant, maar goed voor de portemonnee van de webshop.

Ik heb een pi setjes besteld en de levering is gewoon knullig. De standaard case is letterlijk een bouwpakket die je in elkaar moet zetten van goedkoop plastic. Op het plastic zakje waar de bouwpakket in zit staat dat je er voorzichtig mee om moet gaan, want anders breekt de case. Ze zijn zelf trots op de case, maar ik zie het als een besparing die niet positief is voor de klant. Het is lomp en ziet er niet uit. Maar goed, er kan voor een meerprijs een andere case gekocht worden. Maar dan valt de pi bij deze shop al gauw duurder uit.

Daarnaast wordt er vaak geklaagd over de SD kaart en ook bij mij zit er een merkloze SD kaart bij in een niet gesealde plastic zakje. Nu vertrouw ik de shop in dusdanig mate wel dat er geen rare dingen op staan (virussen, etc) maar ponders manier een kaartje ontvangen vanaf Chinese webshop is vragen om problemen. Nieuwe SD kaarten moeten gewoon als nieuw verpakt zijn (in een dichte verpakking) en dit is nu rond uit slecht. Ook zie je op mijn SD kaart duidelijk sporen dat de sticker eraf gehaald is. Ik vermoed dat ze hierdoor een goedkope SD kaart (of namaak) willen verbergen. Zeer teleurstellend en dit verwacht ik niet van de shop waar ik veel pi’s met tevredenheid heb besteld.

Wanneer ik een klacht heb stuur ik altijd een mail met mijn kant van het verhaal aan de webshop. Die heb ik ook deze keer gedaan, maar het ergste is dat ze hier totaal niet op gereageerd hebben. Dit vind ik ronduit dom, want mijn volgende stap is een review op tweakers.

Mijn advies in vervolg; Een pi is prima bij deze webshop te koop, maar zoek de rest ergens anders. Die is vaak nog goedkoper en beter.

Scorekaart voor SOS Solutions

Webshop Keurmerk