AlgemeenOp woensdag 4 december bestel ik op de website van Bol.com een iPhone XR. De prijs was scherp, maar realistische, zeker gezien de “Black Friday/ Cyber Monday Hype” die bij Bol en andere aanbieders vaak langer dan 1 dag duren. Ik ontvang netjes een bevestiging van mijn bestelling en een bericht dat de bestelling op vrijdag 6 december wordt bezorgd.
Als de bestelling op die dag niet wordt bezorgd, bel ik met de klantendienst. Ze gaan het voor mij uitzoeken en komen er op terug. Later die dag ontvang ik van Bol een e-mail. Mijn bestelling is geannuleerd, zonder enige verdere uitleg.
Ik ben het slachtoffer geworden van een malafide verkoper op een door BOL gefaciliteerd platform. De hele bestelling en afwikkeling is gedaan door BOL in de BOL-uitstraling. Ik denk met Bol.com te maken te hebben en vertrouw op de goede naam daarvan en heb ondertussen te maken met dubieuze bedrijven die van die naam profiteren.
Bol is onzorgvuldig geweest in het aangaan van een samenwerking en heeft deze dubieuze partner onder haar naam een platform geboden waarvan ik het slachtoffer ben geworden. Ik verwacht van Bol zij hierin haar verantwoordelijkheid neem en mij op een passende manier schadeloos stelt.
Ik heb de bestelling nooit ontvangen. Deze is door Bol geannuleerd.
KlantenserviceIk heb vervolgens meerdere mail emailcontact met de klantenservice, waarin ik aangeef dat ik het met deze manier van werken niet eens ben en dat ik een passende oplossong verwacht. Bol geeft herhaaldelijk niet thuis en is niet van plan mij ook maar enigszins tegemoet te komen. Nee, Bol kiest ervoor om mij het slachtoffer te laten zijn van een dubieuze samenwerkingspartner en zich te verstoppen achter de kleine lettertjes!