Printerland NL

Ik heb op 5 november een printer Kyocera 6630CIDN besteld voor 577 euro.
Via Ideal betaald
De belofte, voor xxxx besteld de volgende bezorgd, kan niet worden waargemaakt. Via de mail krijg ik bericht dat de verwachte leverdatum bij de leverancier wordt opgevraagd.
Op 6 november word ik gebeld door Printerland.nl (afgeschermd nummer).
Tot zover een vlotte afhandeling.
Er wordt gemeld dat de printer niet voor de betaalde prijs kan worden geleverd. Nieuwe prijs is 697 euro. Ik krijg de keus, of bijbetalen of een ander type Kyocera. Ik wil de andere Kyocera niet en houd vast aan de gekochte printer. Daarna word het echter een soort repeterend gesprek.
"Ik begrijp u, maar wij kunnen de printer voor dat bedrag niet leveren"
Gevraagd naar een andere persoon die een beslissing kon nemen had geen effect. Zij had ook de bevoegdheid om te beslissen. Het zou niets veranderen.
Pas na diverse opmerkingen van mijn kant, dat er jurisprudentie ligt in dit soort zaken, consumenten bescherming tegen dit soort praktijken, wellicht het inschakelen van rechtsbijstand en andere informatiekanalen wordt er besloten om intern te overleggen.
Korte tijd later word ik teruggebeld: mededeling is hetzelfde. Ze kunnen( = willen) niet tegen de betaalde prijs leveren, maar nu met het argument dat ik de printer zakelijk heb gekocht en laat afleveren bij een ander bedrijf (waar mijn vrouw werkt).
Ik heb gemeld dat ik de printer gewoon wil ontvangen. En dat Printerland.nl,
als zij de aankoop ongedaan maken, via de mail moeten aangeven wat daarvan de reden is. .. En dat ik dan geval ook snel mijn geld terug wil zien.
Consumentbond benadert. Volgens hun een duidelijk zaak.
Inmiddels ook een klacht neergelegd bij Thuiswinkelwaarborg

Printerland maakt op hun site melding van de 10 zekerheden van Printerland
Nummer 7: Prijzen zijn duidelijk
Inderdaad.... 577 euro....

Enige positief punt.
De dame in kwestie bleef de hele tijd vriendelijk (klinken).

In ieder geval nog geen mail ontvangen. En ook nog geen geld teruggestort.

Vooralsnog geen verzending. Ik hoop dat printerland "tot inkeer" komt
en alsnog tot levering overgaat

De dame aan de telefoon bleef de hele tijd vriendelijk
Hoewel ik geen verkeerde dingen heb gezegd was mijn boosheid wel duidelijk merkbaar / hoorbaar.
De afhandeling is natuurlijk dramatisch...
We kunnen niet leveren..., u heeft de printer zakelijk gekocht...

Beste Klant,

Uit uw review blijkt dat er onduidelijkheden zijn over de reden dat wij uw bestelling niet uitleveren.

De reden dat wij uw bestelling niet uitleveren heeft niets te maken met een zakelijke klant zijn, maar met het feit dat u bent beoordeeld als wederverkoper. Wij zijn een webshop die printers en toebehoren verkoopt aan particuliere en zakelijk klanten die eindgebruiker zijn van het product. Printerland is geen groothandel voor wederverkopers. Bestellingen die wij beoordelen als wederverkoper bestelling worden daarom geannuleerd. Meer informatie hierover vindt u in onze algemene voorwaarde, artikel 5 – De overeenkomst;

Uw bestelling is beoordeeld als wederverkoper bestelling. Hierom hebben wij de bestelling geannuleerd. Het aankoopbedrag hebben wij direct teruggestort op uw rekening.

Printerland.nl

Scorekaart voor Printerland NL