Samsung.com

Ik kocht op 19 september een nieuwe samsung 55 inch qled tv. Deze was bij Samsung zelf in de "aanbieding" en die was interessant. 3 dagen later was de TV 90 euro goedkoper en daarop nam ik contact op met Samsung of er een mogelijkheid was om dit op te lossen. Ik kreeg hele rare antwoorden, maar het was mogelijk en ik zou de dag er op terug gebeld worden. Het zou naar de "interne afdeling" moeten worden doorgezet: top!

Maar ik ben nooit meer gebeld. Hierop nam ik opnieuw telefonisch contact op en kreeg ik te horen dat dit helemaal niet ging maar dat ik mijn vraag via facebook messenger moest stellen. Maar ik heb helemaal geen facebook... Dan moest ik maar even een account aanmaken.

Vervolgens belde ik opnieuw omdat ik er telefonisch met deze mevrouw niet uit kwam (ze was enorm lastig te verstaan door haar accent).
Van de 3e medewerker kreeg ik te horen dat het niet mogelijk was te "crediteren". Jammer, maar waar.

5 dagen later was de TV 140 euro goedkoper geworden (en dat is hij nu na 4 weken) nog steeds. Hierop nam ik wederom contact op met de Samsung shop.
Mevrouw 4 was ook lastig te verstaan maar begreep mijn vraag. Er was maar 1 mogelijkheid: TV opnieuw bestellen en vorige terug sturen. Ik heb heel goed nagevraagd of er geen addertjes onder het gras zaten en die waren er niet, na lang nadenken toch besloten dit te doen. 140 euro is een hoop geld.

Op 9 oktober bestelde ik de TV opnieuwe voor 140 euro minder. Op 11 oktober werd de 1e TV opgehaald.

Nu, na 6 dagen hoor ik niets van Samung en na telefonisch contact krijg ik doodleuk te horen dat ze niet kunnen zien waar de TV is... Ze moet de interne afdeling mailen en dan belt ze me terug (waarschijnlijk net als eerst nooit meer - ik pas de review aan als ze wel belt).
Ik zie in de track en trace dat mijn TV is opgehaald maar meer dan dat niet... Ik moest notabene zelf om een ontvangstbewijs vragen van de ophaaldienst en kreeg een vage sticker met mijn naam en het TV model erop.

Ik heb weinig vertrouwen in de Samsung store en wil erop wijzen dat ik zelf - ondanks de interessante prijzen - volgende keer niet meer tot een bestelling bij Samsung meer zal overgaan.

Ik heb mijn portie gehad. Indien ik meer informatie heb zal ik deze review er direct mee bijwerken.

Aflevering is snel, de volgende of navolgende dag. Maar ophalen (is ook verzending) is waardeloos, geen indicatie van tijd en geen duidelijke track en trace van je eigen product. Notabene moest ik zelf vragen om een ontvangstbewijs voor een kostbaar product! En dat bewijs is erg vaag.

De klantenservice wordt bemand door slecht verstaanbare mensen die zelf niets kunnen zien of oplossen. Ze verwijzen en verschuilen zich continue achter "de interne afdeling" en die is niet bereikbaar voor henzelf of de klant. Ze geven aan dat ze die enkel per email kunnen bereiken. Dat maakt deze klantenservice niet doelgericht en slagvaardig maar in mijn ogen irritant en vermoeiend.

Scorekaart voor Samsung.com