Amazon.de Marketplace

Ik maak deze review aan de hand van drie bestellingen:
-de airzound xl, een fietsbel maar dan een dat mensen echt aan de kant gaan.
-SSD, is makkelijk te vinden op de website. Is absoluut goedkoper als elders
Na de hieronder beschreven teleurstelling wederom gekozen om te kiezen voor amazon
-6 HDD's, wederom makkelijk te vinden en ook erg betaalbaar.

De airzound xl is keurig op tijd. De verpakking ziet eruit alsof hij al eens open is geweest. Maar ja zeker weten doe ik dat niet. Het is een cadeautje dus ik pak 'm in en test hem niet zelf...had ik dat maar gedaan. Stuk, toch? dat denkt iedereen nu. Was het maar waar. Nee hij was niet stuk. Hij kwam onder druk aan, dat hadden we niet door. De jarige probeert de dop eraf te draaien wat in eerste instantie niet lukt, klapt hij in een keer met MEGA-klap open. Zijn vrouw zat er met haar oor vlak naast. We schrokken ons allemaal lam. Voor de rest was er niks stuk, niemand permanent beschadigd. Dus geen contact gezocht met de helpdesk.

De ssd verzending raakt zoek. Het is bijzonder onduidelijk met wie ik contact moet opnemen. Uiteindelijk gesproken met een amazon medewerker. Deze geeft aan dat het een postpakket is en dus geen track en trace. Dit betekent ook dat ik verplicht 2 weken moet wachten totdat ook amazon accepteert dat de bestelling weg is. Hierna keurig een nieuwe ssd opgestuurd. De ssd was trouwens keurig verpakt in een stevige doos met allerlei verpakkingsmateriaal, hoezo, natuurlijk toch? Nou lees verder:

De 6 hdd's worden keurig op tijd verzonden en komen ook op tijd aan. Echter bij het openen van de stevig gedeukte kartonnen doos, blijkt dat er geen verpakkingsmateriaal tussen de hdd's zit. Ze zitten in een vochtwerende folie verpakt . Deze folie is door het gerammel aan alle kanten beschadigd en gescheurd. In de voorwaarden voor retourneren staat dat datadrager producten in hun onbeschadigde folieverpakking dienen te worden teruggestuurd. En die is dus gescheurd. Gebeld met de klantenservice, deze suggereren een hdd te testen. Wat ik weiger, ik vind niet dat het zo verstuurd had mogen worden. Ik krijg keurig een retourneer document opgestuurd.

De klantenservice was correct, vriendelijk en ze spraken allemaal keurig nederlands. Wat een verrassing was gezien de eerdere reviews. Echter is de geluidskwaliteit niet best, veel achtergrond geluid en ze hebben niet een al te beste telefooncentrale want er zijn ook geluids-artefacts hoorbaar.

Klantenservice kan maar zeer teleurstellende compensatie bieden.

Scorekaart voor Amazon.de Marketplace