Amazon.de

Na jarenlang klant te zijn geweest bij amazon uiteindelijk toch opgegeven. ik bestel nogal veel computeronderdelen en de verhalen hierbij gelinkt met amazon, daar kan ik een boek over schrijven. Een interne SSD die je voor €800 koopt, komt deze toe in een geopend doosje met een plakkertje omheen, zit er een andere, kleiner in TB's en ouder kapot model in. Een kapotte VGA kaart, niet moeilijk als je deze in originele verpakking verzend, er zat niet enkel een deuk in de doos zelf, maar ook in de VGA kaart, het zag er niet uit. Verpakkingen van bestelde noctua koelers of van muizen, waar geen koelers of muizen meer inzaten. Een messenset met slijpset van zwilling gekocht, deze messen waren vies (etensresten) en gebruikt, de slijpset had schade van messen te slijpen. En nog zoveel meer problemen, maar ook zijn er veel zaken goed gegaan en in 90% van de gevallen was het met een retour en vervolgens terugstorting van je geld dan ook het probleem opgelost. Maar soms hebben ze zogezegd retours niet ontvangen terwijl de trackingcode dit wel als afgeleverd aanduid, dan weigeren zij terug te betalen, zo is amazon mij nog heel wat geld schuldig. Een VGA kaart van €1600 die coil whine heeft en je retour moet sturen en retour is afgeleverd bij Amazon en volgens hen niet is aangekomen en je doodleuk altijd datzelfde mailtje ontvangt waarin ze van afwachting van je retour zijn.. dat dus ! Hetzelfde verhaal met een verkeerd toegestuurde CPU i9-9900K van boven de €600. Dit zijn bedragen mensen, dus opletten geblazen met Amazon. Sinds een paar maand ben ik dan ook geen klant meer bij amazon, gewoon te veel problemen. Speciaal voor amazon heb ik een tafel van 200cm op 90cm moeten reserveren voor de in afwachting en retour aanmeldingen van zaken die bij hen misgingen. Hier was ik dus klaar mee.

Voor kleine artikelen en meestal besteld via externe verkopers op amazon.de zijn er geen problemen, worden de artikelen groter en zit er ergens glas bij, dan beginnen de problemen (soms).. Voor amazon.de zelf, hun verzending is echt waardeloos, van de helft dat zij versturen komen hun zwakke dozen half open of gescheurd toe en in de helft van die gevallen is er dus ook schade aan je bestelde goederen of nog erger, ontbreken er zaken.

Soms helpen ze je op de klantenservice en als er een paar keer iets is misgegaan of je wat te veel zaken heb retour gestuurd dan krijg je een melding naast je profiel, dan kan het leuke beginnen. Want dan beginnen ze over alles moeilijk te doen, dan moet je voor bijna alles documenten afprinten, deze ondertekeningen en opnieuw inscannen, doormailen. Pv's laten opstellen voor zaken die zij vergeten verzenden zijn en altijd maar die geautomatiseerde mails en antwoorden waarbij je nooit tot een oplossing komt. Deze winkel heeft dan ook voor mij afgedaan, erg rot gezien hun mooi aanbod en soms lage prijzen, maar het is de keerzijde van de medaille niet waard.

Scorekaart voor Amazon.de