Algemeen- Directe ingang van abonnement;
Abonnement gaat "direct" in wanneer de provider deze heeft goedgekeurd, GSMweb communiceert dit niet op deze wijze waardoor je als consument ervan uitgaat dat het abonnement ingaat zodra deze bij hen arriveert.
- Voorraad indicatie;
Is niet actueel en conform de wet "Oneerlijke handelspraktijken" zelfs niet toegestaan. GSMweb zegt namelijk dat voorraden dagelijks worden bijgewerkt, meermaals is al gebleken dat toestellen dagen niet voorradig bleken.
- Disclaimer;
De door GSMweb getoonde disclaimer op de website is niet conform de wet en valt onder "Oneerlijke handelspraktijken". Wanneer de website meldt dat een toestel voorradig is, mag de consument erop vertrouwen dat dit ook zo is. In de disclaimer verwerpt GSMweb iedere verantwoordelijkheid. Dat dit onder Oneerlijke Handelspraktijken valt, valt te lezen in het Burgerlijk Wetboek Boek 6 art. 193a t/m 193d. Advies aan anderen is hierom dan ook deze praktijken ook te melden bij Consuwijzer (ACM)!
- Reclame uitting; "Wij hebben bijna alle toestellen op voorraad. Voor 15.00 uur een abonnement of een toestel met abonnement besteld is dan ook vrijwel altijd morgen in huis. "
Deze reclame is afhankelijk van de goedkeuring van providers alsmede de snelheid waarmee GSMweb bestellingen afrond. Deze procedure is "NIET" automatisch en kan GSMweb nimmer nakomen.
Bestellingen lijken handmatig te worden gecontroleerd waardoor het (vele) dagen kan duren alvorens deze wordt verzonden, en dan nog is het afhankelijk of een toestel überhaupt voorradig is.
Consument krijgt geen compensatie wanneer het abonnement is geactiveerd maar GSMweb niet in staat is de bestelling tijdig te versturen.
Het betroffen twee bestellingen waarbij geen van de toestellen voorradig bleken. GSMweb meld op haar website dat bestellingen veelal binnen 2 dagen worden verzonden, dit bleek echter bij geen van onze orders het geval.
KlantenserviceKlantenservice is onbekwaam en heeft gebrek aan empathie. Gaf zelfs aan als ik de order wilde annuleren dat ik deze na ontvangst moet retourneren terwijl deze nog niet eens was uitgestuurd. Het verwerken van een annulering duurt n.l. net zo lang als het verwerken van een bestelling.