AlgemeenEen dure Samsung Watch gekocht bij Phonemarket voor de verjaardag van mijn vrouw. Die bleek bij het passen te groot voor haar pols.
Daarop het verzoek ingediend om het horloge om te ruilen voor een kleiner model van Samsung (bijna even duur), maar dat werd geweigerd met de reden dat het om een hygienisch product gaat en dat dat in de algemene voorwaarden staat.
Ten 1e mag dat wettelijk niet ivm zichttermijn van 2 weken bij een koop op afstand (in het verleden gehad met een bedrijf waarbij een scheerapparaat zelfs mocht worden geretourneerd volgens de Geschillencommissie). Dat zou volgens Phonemarket erop neer komen dat ik wanneer ik bij hen in de winkel een horloge om mijn pols zou uitproberen ik gelijk aan de koop van het horloge vast zou zitten.
Daarnaast zijn zulke voorwaarden onredelijk bezwarend en mogen die volgens de wet opzij worden gezet omdat die de rechten van consumenten beperken waar dit eigenlijk niet is toegestaan (grijze of zwarte lijst).
Daar bovenop is er niets met het horloge gedaan dan voorzichtig uit de verpakking halen (onbeschadigd) en alle folie erop laten zitten en alleen het horloge eruit halen (Accessoires zitten op originele plaats) om te passen.
Het toestel zou op voorraad zijn en de volgende werkdag bezorgd worden, maar dit werd ook later. Het is omdat ik zelf al enige reserve had ingebouwd om het horloge op tijd binnen te krijgen, maar dit deel heeft Phonemarket ook niet onder de knie.
KlantenserviceZelfs na duidelijk gemaakt te hebben dat het niet terugnemen bij een koop op afstand wettelijk niet mag was het antwoord dat het antwoord al in de vorige mail stond.
Dit is een uniek slechte service en bedrijf dat in strijd met de wet handelt: conclusie is dan ook, als het bedrag laag is (zoals in dit geval het goedkoopst), dan zit er een adder onder het gras. In dit geval een grote adder die zeer hard bijt waarbij je achterblijft met veel ellende. Dus vooral links laten liggen!