AlgemeenDit is echt een unicum. In 20 jaar online aankopen nog nooit meegemaakt dat je zo aan je lot werd overgelaten als bij deze winkel. Ik heb hier vaker gewinkeld, maar het is gewoon bijzonder hoe weinig dat bij hen betekent.
Allereerst advies ingewonnen voor een fan controller. Er werd me gevraagd op het forum m'n situatie te plaatsen met foto's voor een goed advies.
Afijn, gedaan. Krijg ik een advies van de admin welke ik opvolg en bestel, maar de fan controller doet niet wat is beloofd. Verzendkosten voor mij: 14 euro. Dus, terug. Ander product besteld. Aangesloten, werkt prima. Na een paar uur, scherm uit. Paar dagen geprobeerd, uit de kast gehaald, probleem bleef. Foto's gestuurd, was vreemd inderdaad zeiden ze, dus RMA aangevraagd. Teruggestuurd, kosten voor mij 14 euro. Je hoort niks meer, je moet overal achteraan. Heeft 2 maanden geduurd en geen enkele keer kreeg ik een status update.
Na wederom vragen om de status was 't er dan eindelijk. Conclusie, ze konden niks vinden. Of ik de reparatie en verzendkosten weer even wilde ophoesten a 18,50 euro.
Naja, weinig keuze. Na protest maar gedaan.
Eenmaal in huis, aangesloten, aangezet en bam. Spontane knetters van de printplaat en een steekvlam van een chip die doorbrande. Ik was er gelukkig bij en thuis, maar je hele huis zou af fikken.
Natuurlijk weer contact opgenomen, maar daar wordt dan vrij casual over gedaan. Zou dan wel kortsluiting hebben, kan natuurlijk niet aan wat anders liggen dan mij. Nou, dat zal dan misschien wel. Maar we hebben 't over fans van 3 x 0.48watt op een controller die zogezegd 30W per kanaal aan moet kunnen. Ik mag toch verwachten dat daar een beveiliging voor is ingebouwd? En bovendien heb ik de kabels daar ook gekocht.
Inmiddels een andere fan controller, zelfde situatie, geen enkel probleem. Hoe verklaar je dat dan?
Contact bleef daarbij, jammer voor jou, geen enkel graantje tegemoetkoming. Echt alles in het hele proces, incl alle verzend- en reparatiekosten, zijn op conto van mij geweest. 0 risico of kosten voor de winkel.
Update nav van winkel reactie hieronder:
Jammer dat je niet reageert op de tal van andere zaken die niet goed en netjes zijn verlopen. Want daar had je wel wat aan kunnen doen .. In het hele traject is er eigenlijk geen enkele keer verantwoording genomen voor jullie eigen acties (die gevolgen hebben). Of op z'n minst me op de hoogte gehouden van de status van zaken ipv mij maar wekelijks te laten vissen.
p.s. Ik beweer niet dat jullie 't niet getest. Jullie hebben alleen de schijn tegen gezien het hele verloop. Lees het nog eens goed. En durf dan nog 's te zeggen dat die schijn onterecht is. Dit is niet wat ik van een hedendaagse (web)winkel verwacht.
Alle kosten voor op moeten draaien. Of het nou voor retour RMA, verkeerd geadviseerd product of de initiele verzending was. In totaal was ik alleen al aan verzendkosten 28 euro kwijt, voor een product van 35 euro. Waar ik ook nog reparatekosten voor moest betalen, waardoor de kosten al 2x zo hoog werden als 't initiele product, om vervolgens een ontploffende fan controller teruggestuurd te krijgen na 2.5 maand, met 0 garantie of tegemoetkoming. Echt ongehoord.
KlantenserviceContact was heel geprogrammeerd. Ik heb alle regels en protocollen gevolgd, en nog mag je door de grond zakken als hun product dan niet blijkt te doen wat is beloofd. Ze nemen gewoon nergens verantwoording voor en wijzen naar andere afdelingen bij klachten, of doen of hun neus bloed. Want degene die me adviseerde op het forum te plaatsen heeft blijkbaar geen contact met de admin van het forum die me van advies voorzag of met de RMA afdeling die naservice verzorgt. En zo'n groot bedrijf is het niet. En of ik m'n klachten dan weer naar een andere afdeling wilde sturen. Dus je kunt geen mail forwarden met het verhaal waarin de context en klacht compleet duidelijk is? Nee, ook dat laten ze liever aan de klant over. Bovendien nooit een reactie op gekregen. Dus dat had ook geen zin.
Toen ik vroeg om een reparatie rapport was het er niet. Toen ik dreigde het daar dan maar bij te laten en ik de kosten dan niet ging betalen, was het rapport er ineens wel.
Ze zouden zogezegd ook nog zelf getest hebben. Nou, dat betwijfel ik ten zeerste. Dan vraag ik me ook af waarom ik daar zo achteraan moest, dat kun je dan toch gewoon communiceren om te laten zien dat je service verleent?
Echt een bedrijf wat gewoon niet z'n verantwoording neemt voor z'n eigen acties of producten. Zoiets kun je prima verhalen op de fabrikant die met deze troep komt, maar dat doen ze liever richting hun klanten.
Het heeft me zo'n 75 euro gekost en ik heb er een ontplofte fan controller voor terug gekregen, plus maanden van communicatie ellende omdat werkelijk niks vanuit hun zelf gaat richting de klant. Dit is geen winkel met dienstverlening. Dit zijn dozenschuivers, overigens ook nog dure, maar dat zie je niet terug in de service.
Beste xs4me,
Dank u voor uw review.
Vervelend dat het product bij u niet werkt, terwijl het goed is getest door de fabrikant èn door ons, ook al beweert u dat wij dat niet gedaan hebben.
Het is jammer dat het zo is verlopen, wij kunnen niet verklaren wat er bij u mis ging en hopen dat uw andere fan controller probleemloos blijft werken.
HighFlow