bol

BOL.com is normaal gesproken een betrouwbare leverancier, maar ze laten wat mij betreft bij de levering van een wasmachine de bal enorm vallen. Deze review is gebaseerd om een ervaring met een wasmachine en is vermoedelijk veroorzaakt door slechte communicatie tussen hun gebruikelijke transporteur voor dit soort apparaten.
Vandaar dat BOL hier van mij alsnog een "Goed" krijgt, aangezien zij normaal gesproken een betrouwbare winkel zijn.

De machine wordt geleverd door een 3e partij, ingehuurd door BOL.com, om hem op de 1e verdieping te plaatsen en aan te sluiten. Ze gaan weg nadat ze de machine aan zetten en hij een eerste schoonmaak programma draait, je gaat er dan dus van uit dat alles goed is. Nu bleek de trommel enorm uit balans, zo erg dat de machine enorm staat te dansen (hij weegt 81KG). Ik dacht dat de was gewoon heel erg uit balans was, maar uiteindelijk blijkt dat achterin een paar bouten zitten om de trommel te beschermen tijdens transport, die dienen verwijderd te worden voor gebruik. Dit is dus niet gedaan door de partij die het apparaat plaatst en aansluit (en aan zet voor ze gaan). Vervolgens het apparaat DOA gemeld (voordat ik wist wat het probleem exact was), komt dezelfde partij langs om op te halen, maar weigert het apparaat naar beneden te brengen, hij was dan ook alleen. Het lijkt mij duidelijk dat het apparaat opgehaald wordt vanaf waar hij geplaatst is. Contact opgenomen met BOL.com support, die eerst zegt dat het wel opgehaald had moeten worden, dan zegt dat het normaal is dat je zelf het apparaat naar beneden brengt. Om hier uiteindelijk weer terug te komen, hij had toch van boven moeten worden opgehaald. Vervolgens een nieuwe afspraak gemaakt het apparaat op te halen, wat in de ochtend zou gebeuren. De volgende dag krijg ik het schema van de transporteur, ze komen tussen 17:00 en 19:00, dat zal zijn nadat een andere leverancier een andere machine levert, dus weer een probleem daar.

Ik wil nogmaals aangeven dat meestal BOL.com een fijn bedrijf is, maar deze ervaring verandert mijn mening toch wel een beetje als het om grote apparaten gaat, erg jammer.

In eerste instantie gesproken, via chat waarop snel werd gereageerd, met iemand die de regels niet goed kent en eerst aangaf dat het apparaat wel vanaf de 1e verdieping had moeten worden opgehaald, vervolgens niet, en daarna weer wel. Ik begrijp dat niet iedereen alles kan weten, maar dit veroorzaakt uiteraard wel frustratie, ik keek niet uit naar het zelf naar beneden brengen van een wasmachine van 81KG.

Vervolgens met iemand gesproken die de klacht dan verder afhandeld en een nieuwe ophaal afspraak maakt. Dit zou in de ochtend worden gedaan, maar zal uiteindelijk pas tussen 17:00 en 19:00 worden gedaan, wat weer een probleem is aangezien er daarvoor door iemand anders een nieuwe wasmachine wordt geleverd. Ik ben vriendelijk behandeld, maar dit geeft toch aan dat er duidelijk een communicatie probleem is tussen BOL.com en hun transporteur, dit alles stemt mij erg teleur van een bedrijf met een reputatie als die van BOL.

Update, 2 uur later.
Nadat bij BOL.com support het probleem helemaal duidelijk is krijg ik een berichtje van mijn vrouw die thuis zit te wachten op de nieuwe wasmachine, BOL heeft een pakketje afgeleverd met een reep chocolade en een excuusbriefje dat specifiek in gaat op het probleem (dus persoonlijk). Dat vind ik dan wel weer erg netjes en ik verhoog de score voor de klanten service daarom met een ster extra.

Scorekaart voor bol

Thuiswinkel Zakelijk