Wehkamp

De bestelde diepvries vanwege flinke beschadiging aan de verpakking helaas moeten weigeren. Dezelfde dag kreeg ik een mail dat het voorval vervelend was, maar direct de volgende dag zou worden opgelost. In de mail de volgende dag werd aangegeven: "We hebben de bezorger opdracht gegeven om uw beschadigde bestelling retour te sturen. Ervan uitgaande dat we deze binnen een paar dagen ontvangen, corrigeren wij het bedrag nu al op uw rekening. Wij storten het bedrag binnen 2 werkdagen terug." Klonk prima. Maar toen werd het stil.

Niet na 2 dagen. Ook niet na 7 dagen. Toch maar bellen; het zou direct geregeld worden en dezelfde dag overgemaakt. Weer wachten. Weer niets. Weer bellen. Blijkt de betaling tóch tegengehouden te worden door het wachten op de retour, terwijl nog beloofd was dat dat niet zo zou zijn. Alleen was ook de vriezer kwijt. Een apparaat van bijna 2 meter hoog, die nu als vermist is opgegeven, waardoor de betaling eindelijk door kan gaan. Als het goed is.

Maandagavond besteld, dinsdag geleverd door Dynalogic. De opgegeven tijd was tussen 8 uur 's morgens en 22 uur 's avonds, maar wel met een track&trace om het pakket bij te kunnen houden. Blijkbaar (daar kwam ik achteraf achter) is het wel mogelijk een tijdvak te kiezen; ik weet niet hoe smal deze vakken zijn. Voor mij was het van groter belang te wéten wanneer dan om te bepálen wanneer. Daar ben ik via de track&trace niet achtergekomen, wel door een sms een half uur vooraf.

Vriendelijke koeriers, maar flink beschadigd pakket. Volgens de koeriers al in het magazijn. Dilemma was nu: is de vriezer zelf ook kapot? Als de verpakking wordt verwijderd neemt Dynalogic het apparaat niet meer mee, en bestaat het risico op een enorm apparaat dat in de weg staat tot de retour is geregeld. Daarnaast kun je niet zien wat een botsing/val van binnen kapot heeft gemaakt.

Gelukkig niet speciaal thuis hoeven blijven voor een pakket waarvan men bij het verlaten van het magazijn al wist dat deze geweigerd zou worden. Zinloze, burocratische actie.

Klantenservice belooft wel, maar levert niet. Bij het derde contact komt toch weer nieuwe informatie naar boven, wat onmogelijk niet bij het eerste contact bekend was.

Scorekaart voor Wehkamp