AlgemeenOp het moment van bestellen was de site erg langzaam en onoverzichtelijk. Het was wel een van de weinige shops waar ik alle producten die ik nodig had in één keer kon bestellen tegen een goede prijs. Inmiddels is er een nieuwe layout en lijkt de snelheid verbeterd. Deze beoordeling gaat over de site op het moment dat ik bestelde.
VerzendingAlle producten werden na een paar dagen verzonden. De levertijd stond duidelijk aangegeven. Alle producten waren prima verpakt.
KlantenserviceIk wou hier graag een positief verhaal schrijven want de klantenservice begon prima. Ik heb een NAS, 3 schijven en geheugen besteld. Bij het bestellen kwam ik er achter dat de schijven niet optimaal waren voor 24/7 gebruik. Ik heb gemaild en gevraagd of ik dit nog kon wijzigen naar schijven die dit wel waren. Dat was geen probleem, direct aangepast, nieuwe factuur en alles nog netjes op tijd verzonden. Het geheugen bleek niet compatibel te zijn met deze NAS. RMA verzoek is snel afgehandeld, binnen 6 dagen had ik het geld terug op de rekening. Tot zo ver was ik blij verrast, na wat oudere negatieve shopreviews te hebben gezien.
De NAS zelf heeft het niet lang volgehouden. Op 21 november (nog geen maand oud) is deze spontaan overleden. Behalve een lampje bij de ethernetpoort was er geen enkel teken van leven meer. Ventilators deden niets, geen piepjes, helemaal niks. Ik kreeg ook een schok van de stroomadapter dus ik vermoed dat daar iets niet goed ging. RMA gemeld op 22 november. Vervolgens moest ik een ander e-mailadres vragen om een retoursticker (waarom niet direct meesturen?) die ik op 23 november kreeg. Op 24 november het pakket verstuurd, op 28 november een ontvangstbevestiging. Sindsdien niets meer.
Ik heb op 15 december gevraagd of er een update was. In hun online portal stond alleen het cryptische "waiting_for_supplier". Wordt er gewacht op apparatuur? Is de NAS opgestuurd naar de fabrikant? Ik heb (nog steeds) geen idee. SiComputers mailde op 17 december dat er nog geen terugkoppeling is gekomen van de leverancier en spoedig een update te verwachten.
Intussen is de website van SiComputers volledig verbouwd. Ziet er goed uit, maar mijn RMA is verdwenen. Support geeft aan dat dit een bug is in de site maar dat zij de status wel kunnen volgen. Inmiddels zijn we een maand verder, krijg ik geen informatie en snap ik niet waarop we wachten. Zelfs de oneliner met de status kan ik niet meer inzien.
Deze NAS was voor mij een grote investering en de afhandeling van dit defect stelt me diep teleur. De enige reden dat ik nog twee sterren geef is dat ik in het begin blij verrast was met de support.