Amazon.de

Heb bij Amazon.de een asrock x99 itx moederbord besteld. Product was voor een goede prijs aangeboden (nog specifiek gekeken of het om een nieuw product ging en niet om een 2e hands). Bestelling ging vlot, betaling was makkelijk.

Nu komt het super slechte gedeelte van mijn ervaring met amazon: Ik heb zeer duidelijk een nieuw product besteld en kreeg een moederbord thuisgestuurd die heel duidelijk gebruik was. Koelpasta op het socket, wifi kaartje was al geïnstalleerd, meegeleverde koeler zat in wc papier gewikkeld, alle zakjes waren open gescheurd etc.

Daar was ik het natuurlijk niet mee eens dus moederbord niet eens op werking getest maar meteen teruggestuurd. Dat gaat trouwens erg soepel en binnen 4 dagen had ik al een zelfde vervangend moederbord. Even snel gekeken en alles zag er op het eerste oog goed uit. Socket-beschermer zat er op, alles zat nog netjes in een gesloten zakje etc. Een paar dagen later toen ik alles in ging bouwen en de socket-beschermer er af haalde zag ik een socket waar ik van schrok (en ik kan echt wel wat hebben). Ik telde 5 missende pinnen en een heel kluster was verbogen (echt alle kanten op). Ik was echt furieus omdat ik duidelijk een nieuw product besteld heb en ook heel duidelijk een gebruikt en beschadigd product gekregen heb. Quality check is dus echt een dikke onvoldoende daar.

Producten waren snel binnen en goed verpakt vanuit amazon.

Omdat het systeem van amazon niet gemaakt is op het terugsturen van 2 producten was het terugsturen van het 2e product nogal lastig. Je kan na het terugsturen van het eerste product kiezen voor geld terug of een vervangend product. Ik koos voor vervangend product maar dat bleek dus ook niet goed te zijn, daar loopt het fijne systeem spaak. Ik moest bellen en mailen en bellen en mailen om dit te regelen. De mensen die ik aan de lijn kreeg waren super behulpzaam en namen de tijd om mijn probleem op te lossen, dat was echt super fijn.

- erg fijn dat mensen die ik aan de telefoon kreeg mee dachten met het verhelpen van het probleem (5 sterren daarvoor)
- heel slecht dat ik erg moeilijk moest doen om een vervangend product te kunnen retourneren (1 ster daarvoor)

Scorekaart voor Amazon.de