Amazon.de

Ik heb een IPcamera besteld omdat deze in de pricewatch het goedkoopst leek. Deze zou ook nog binnen 1 dag bezorgd worden met Amazon Prime. Dat bleek helaas simpelweg niet waar. De prijs op pricewatch is oneerlijk neergezet. Het blijkt de prijs zonder btw te zijn. Dat maakt in principe voor een consument niet uit, maar wij als bedrijf wel. Het bleek niet door Amazon zelf verkocht te worden, maar door een derde partij. Deze partij blijkt geen btw te rekenen op de camera die verkocht is. Er werd ook geen factuur bij geleverd. Deze kon je wel handmatig aanvragen middels een formulier. Boven dat formulier staat trouwens groot dat je geen persoonlijke informatie moet geven aan de derde partij. Maar die mailde na 2 dagen terug dat ze onze bedrijfsgegevens nodig hadden (die zijn gewoon bekend bij Amazon, maargoed). Na weer 2 dagen kreeg ik een pdfje wat een factuur zou moeten zijn, zonder btw. Op de vraag waarom dat was kreeg ik dat ze de btw verlegd hadden (dat kan alleen als de andere partij een bedrijf met geldig btw nummer is). Maar dan is de prijs die geadverteerd wordt dus zonder btw. En die prijs is ook exact hetzelfde als je het als consument koopt.

Ik legde bij de winkel voor dat dit 2 dingen kon betekenen, namelijk btw-fraude of ze houden hogere prijzen aan als je een bedrijf bent. Ze antwoorden dat het daar wel op neer kwam... (!). Ik kreeg een vaag verhaal over dat ze niet kunnen zien wie er een bedrijf is en wie niet.

Het komt er dus op neer dat Amazon oneerlijk concurreert met andere shops die wel gewoon de btw in hun prijs op pricewatch zetten. Daarnaast is de hele constructie nogal schimmig.

Aangemeld bij Amazon Prime om de camera binnen 1 dag binnen te hebben. Lukte niet. Verzending duurde 10 dagen uiteindelijk.

Nouja, niet echt Amazon, zo blijkt. Maar als ik betaalde aan Amazon. Dus dat de derde partij oplichters zijn reken ik Amazon wel aan.

Scorekaart voor Amazon.de