bol

Besteel veel bij Bol. Gaat 99/100x goed. Klantenservice ook 9/10x goed. Maar gezien dat de standaard is mag het ook vermeld worden als je ronduit onbeleefd wordt geholpen. Dozen schuiven is ook een kunst, maar de klantenservice is waar je verschil kan maken.

December 2017: Bestelling gedaan. Betaald

Januari 2018: Mail 'u moet nog 9,99 betalen'. Uhh ok? Ik log in in de bol.com omgeving, niks te betalen.

Mail naar bol:

"Beste,

Naar mijn weten is onderstaande betaald in mijn betaling van 28/12 (294 euro en wat centen). Ik zie in de persoonlijke omgeving op bol.com ook geen melding van deze 9.99.

De resterende 2,87 van de andere factuur heb ik wel net betaald, daarmee is het overzicht in mijn account in elk geval leeg"

Reply:

Beste meneer <Foritain>,

Bedankt voor je mail over de betaling.

Wat ik in het account kan zien is inderdaad alleen de €2,87
Deze is net betaald lees ik in de mail, deze is dan nog niet verwerkt maar dat gebeurt dan nog wel. Verder zie ik geen openstaande bedragen.

Ik hoop je hiermee voldoende geinformeerd te hebben en wens je een fijne avond toe!

<naam iemand bol>

Reply:

Hey <naam iemand bol>,

Bedankt voor het vlotte antwoord. Dan beschouw ik alles gewoon als 'ok'

Mvg, en fijne avond,

<Foritain>

15 bestellingen (en betalingen daarvoor later), inmiddels oktober 2018, log ik in in de bol omgeving om een paar betalingen te doen. Staat er opeens een factuur bij van 9,99 van December 2017 (die stond er al die maanden niet). Daar gaat duidelijk iets niet goed: bellen dan maar. Wachttijd, nog geen 2 minuten ofzo, prima!

'Azjin' (kennelijk geen echte naam, dus laat ik hem staan) beantwoordt de telefoon. Klinkt nog niet helemaal wakker, want ik moet de nummertjes aardig wat keren doorgeven en ik merk direct al dat ik een beetje pech ga hebben vandaag; begrip voor wat er gaande is lijkt er niet. Wellicht gegrijpelijke twijfel, want het bestelnummer kan zij helemaal niet zien, noch iets van 9,99 wat open staat. Zij gaat toch navragen bij een collega. Nog geen minuut later komt ze terug. Onvriendelijk, bot, dat ik maar betaalbewijs moet sturen.

Ik heb meerdere rekeningen, meerdere betalingen aan bol, ik zeg dat ik het niet heel chic vind dat zij na 10 maanden komen met de boodschap dat ik maar door de mails en meerdere betalingen moet gaan om te bewijzen dat die specifieke paar euro ook betaald zijn. Nota bene nadat de dame van Bol in Januari zei dat er niets open staat, en dat ik 10 maanden kan bestellen en betalen zonder ook maar iets van een contact.

De manier waarop zij communiceerde, en niet inging op mijn uitleg dat er duidelijk iets niet goed gaat met die specifieke paar euro, was ronduit onbeleefd. Ik moet maar betalen.

Ik ben niet overtuigd dat het verhaal klopt, dus ik wil dat er wordt gekeken. Het gaat mij natuurlijk niet om die 10 euro, maar om de duidelijke verwarring aan hun kant en het princiepe dat zij hun administratie kennelijk niet op orde hebben en als gevolg mij maar eerst laten betalen. Nee, ik moet betalen, zij doet verder niets.

De vraag naar haar naam omdat ik het netjes vind de naam te vermelden bij het schrijven van een klacht (over dit hele verhaal, niet haar specifiek) wilde ze niet beantwoorden "Nee" en bevestigend op de vraag of ik dan maar "Azjin geennaam" moet aanhouden. Vandaar de vermelding van de 'naam' in de hoop dat ze kunnen achterhalen wie het is. (telefonisch contact vandaag, 10:11). Ze sluit af met dat zij een notitie gaa maken dat ik niet wil en ga betalen. Moet ik dat als een dreigement op nemen? Nee toch?

Erg jammer. Veel tevreden bestellingen bij bol, zelden gezeik. Ze waren zelfs ongelofelijk tof toen vorige keer iets mis ging met Select nadat mijn zoontje uit het ziekenhuis kwam en de bestelling (die dezelfde dag had moeten komen) toch een dag later kwam. Maar kennelijk hebben ze toch een paar zure appels waar op gewezen moet worden. Minimaal één zure appel in elk geval.

Bol.com mag mij op een (nette) manier benaderen met wat er precies is gebeurd.

Tig bestellingen, altijd goed verpakt, nooit problemen, niks op toe te lichten.

Zie de toelichting hierboven voor het hele verhaal waar deze 1 ster over gaat.

Beste Foritain,

Wat ontzettend vervelend dat dit contact met de klantenservice niet goed is verlopen. Mijn excuses hiervoor.

Ik neem graag contact met je op om dit te bespreken. Zou je een e-mail kunnen sturen naar klantenservice@bol.com en refereren aan deze review, Je mail wordt dan naar mij doorgestuurd.

Manon van bol.com

Scorekaart voor bol