4Launch

In het verleden vaak als vaste klant besteld bij 4Launch. Altijd zeer goede ervaringen en snelle levering. Na een paar jaar had ik weer wat computeronderdelen nodig, maar is het helaas een stuk slechter bevallen.

Website, bestelproces en betaling verloopt nog altijd goed. Toch is de leveringswijze drastisch veranderd waar 4Launch nu rechtstreeks vanuit hun leveranciers ('externe magazijnen') laten versturen (zonder dat dit duidelijk staat aangegeven). Dit resulteert in pakketten ophalen bij verschillende pakketpunten (of thuis) en ook op verschillende dagen (dus levertijden kwamen ook niet overeen). En dan denk je eindelijk alle onderdelen binnen te hebben, is helaas het voorfront van de behuizing gebroken op nagenoeg alle bevestigingspunten.

Na jarenlang zeer goeie ervaring te hebben met 4Launch, ga ik na deze keer er wel goed over nadenken om hier nogmaals te bestellen. Ook heeft de RMA-afhandeling voor de kapotte behuizing mij te lang geduurd.

Zoals hierboven aangegeven was de verzending ronduit slecht. Niet conform aangegeven levertijd, en ik had liever gezien dat 4Launch in één levering uit eigen voorraad had verzonden. Of geef in ieder geval aan als de levertijd tóch anders wordt en het via een andere leverancier gaat.

RMA-verzoek ingediend dat het voorfront van de computerbehuizing afgebroken was (DOA). Op verzoek nog foto's meegestuurd. Dit allemaal op 24 juli ingediend. Vervolgens netjes een retourlabel gekregen waarmee ik de kapotte behuizing kosteloos kon retourneren.

Vervolgens hoorde ik meer dan 2 weken niks meer (geen status update oid). Toch maar contact opgenomen via een bericht. Toen kreeg dezelfde dag te horen dat het product aangekomen was bij de leverancier en dat uiterlijk volgende week de RMA volledig afgehandeld zou zijn.

Vervolgens wekenlang niks meer gehoord. Uiteindelijk is pas op 31 augustus(!) een creditfactuur opgesteld. Vervolgens pas op 10 september het geld teruggeboekt gekregen.

Dat een retourproces soms wat langer kan duren heb ik begrip voor, maar een anderhalve maand vind ik te lang. Zeker voor een DOA-product.

We vinden het erg jammer dat na al die jaren een bestelling niet naar wens is verlopen. Ik heb de case er dan ook direct bij gepakt om te kijken wat er precies fout is gegaan. Het is altijd vervelend als er een DOA product geleverd wordt, we betreuren het dan ook dat dit niet op een snelle en correcte manier is opgelost. We streven er naar om binnen een week een oplossing bij de klant te hebben in dit soort gevallen. In het geval van jouw bestelling zijn er op meerdere fronten fouten gemaakt. Deze zijn genoteerd en worden meegenomen in een verbeterplan.
Al met al hoop ik dat we ons in de toekomst nogmaals mogen bewijzen, ik neem persoonlijk nog even contact met je op voor verdere afhandeling.

Scorekaart voor 4Launch