Dustin Nederland | Zakelijk

Gisteren een MS Surface Pro besteld. Uiteraard meteen via iDeal betaald. Ik krijg daar per ommegaande een bevestiging van.

************************************************************
* Uw bestelling is aanvaard
************************************************************

Bewaar dit ontvangstbewijs in uw archieven

Deze e-mail bevestigt uw geplaatste bestelling bij Central Point Nederland B.V..

En daarna een tweede mail.

Hierbij willen wij u laten weten dat uw betaling vandaag bij ons is binnengekomen.

Bedankt voor uw bestelling. Uw order is verwerkt in ons systeem en komt zo snel mogelijk naar u toe.

Alle producten die op voorraad zijn worden direct verzonden. De levertijd is per product verschillend en staat vermeld bij het specifieke product op onze portal. Producten die niet op voorraad zijn blijven in bestelling staan bij de fabrikant. Deze zullen worden verzonden op de dag dat deze op voorraad komen. Na verzending ontvangt u de factuur per e-mail.

Wanneer u meerdere producten heeft besteld kan het zo zijn dat deze producten via verschillende vervoerder en op verschillende tijdstippen geleverd kunnen worden.

Uw bestelling zal zo spoedig mogelijk verzonden worden naar het volgende adres:

het artikel is nooit door ze verzonden. Normaal leveren ze in 1-2 dagen.

Een dag nadat zowel CentralPoint als ik blij was met de bestelling krijg ik een mailtje van ze dat er een prijsverschil is opgetreden. Er is geen prijsprotectie van toepassing en ik krijg hun excuses voor het ongemak. Vervolgens krijg ik een prijsvoorstel dat bijna 9% hoger is.

Chef Support bemoeit zich er nog even mee en mailt me het volgende.

Een prijsverhoging op een reeds geplaatste order is natuurlijk erg vervelend, maar komt helaas af en toe voor. Alhoewel wij dit vanzelfsprekend altijd voor de klant proberen op te vangen kan het soms een zodanig verschil zijn dat we dit helaas toch moeten doorberekenen. Uw case betreft zo'n uitzondering. Het artikel 5.3 uit onze "algemene voorwaarden zakelijk" biedt juist die ruimte om in uitzonderlijke situaties als deze een order te kunnen wijzigen of annuleren.
"De prijs die is vermeld in het Formulier is bindend, tenzij er tussen het moment van bestelling en het moment van levering sprake is van omstandigheden die de kostprijs van de bestelde producten verhogen. In dat geval is Leverancier gerechtigd om de prijzen dienovereenkomstig te verhogen. Een dergelijke prijsverhoging geeft Afnemer het recht de overeenkomst te ontbinden."
In dit geval is de kostprijs door onvoorziene omstandigheden zoals de dollarkoers en grondstofprijzen verhoogd waardoor we de prijzen dienovereenkomstig kunnen aanpassen. Uiteraard geeft dit u ook het recht de overeenkomst te ontbinden. We horen graag of u het product voor de nieuwe prijs wilt afnemen of dat u de order alsnog definitief wenst te annuleren.
Excuses voor het ongemak

Dit heeft helemaal niets met dollarkoers of grondstofprijzen te maken maar met een afgelopen actie vanuit Microsoft. Waar sommige leveranciers zelf voorraadrisico nemen bij actiemodellen neemt Cetralpoint die dus niet. Ook nemen ze hun verantwoording niet. Gang naar de rechter heb ik geen zin in maar deze review krijgen ze om hun oren. Tevens zal ik mijn beklag bij Microsoft neerlegen.

Scorekaart voor Dustin Nederland | Zakelijk

Thuiswinkel Zakelijk