Dustin Nederland | Zakelijk

Ik heb een Apple Watch series 3 besteld voor een bedrag van €277,09 bij Centralpoint. Dit bedrag heb ik betaald en ik heb een bevestiging gekregen van de bestelling. Een dag later kreeg ik een mail waarin medegedeeld werd dat dit een foutieve prijs geweest is, dat het product niet geleverd ging worden en dat de order is geannuleerd. In de betreffende mail werd verder gesteld dat het 'overduidelijk om een kennelijke vergissing' ging. Ik heb gereageerd dat dit mijns inziens niet het geval is, aangezien men op de homepage adverteert met Apple Mega Madness. Er is dus sprake van een actie met Apple producten. Wanneer een consument dit ziet, en de betreffende Apple Watch ziet voor een bedrag van €277,09, is er logischerwijs sprake van gerechtvaardigd vertrouwen. Centralpoint stelt: 'terwijl niet blijkt dat het om een stuntaanbieding, een prijsknaller of een anderszins ‘bijzonder’ aanbod gaat, dan moet deze consument begrijpen dat er sprake is van een vergissing. Een gemiddeld geïnformeerd consument weet immers, althans behoort te weten, dat de prijzen van vergelijkbare high end Apple smartwatches variëren van circa € 329,- tot ongeveer € 395,- Ex BTW.' Er is echter wel sprake van een stuntaanbieding met diverse Apple producten, hierdoor is hun argumentatie ongegrond. Verder vind ik het vrij onbeschoft dat ze zonder enig overleg de order annuleren en indirect stellen dat ik een ondergemiddeld geïnformeerde consument ben.

Überhaupt geen verzending. Ze vertikken het nog om hun product te leveren, zonder geldige opgave van reden.

Sturen alleen standaard mailtjes waarin ook nog eens een onjuist beroep gedaan wordt op het Burgerlijk Wetboek.

Scorekaart voor Dustin Nederland | Zakelijk

Thuiswinkel Zakelijk