Amazon.de

Eigenlijk zouden hier 150 reviews kunnen staan. Ik heb de laatste 3 jaar een ontelbaar aantal pakketjes laten afkomen van Amazon. Mijn Amazonvoorkeur is ingegeven door een combinatie van prijs (meestal wel oké), verzending (niet de snelste, wat ik effectief niet altijd nodig heb) en klantendienst (uitmuntend). Het is over het algemeen wel aan te raden om uw "productselectie" te doen via een andere website. De website van Amazon is nogal een boeltje. Tweakers is een handig startpunt :).
Verder bestel ik vrijwel alleen "prime" en als het ff kan "verkocht door Amazon". De klantendienst van Amazon kan namelijk enkel doortastend tussenbeide komen voor de service van Amazon zelf (zie later, klantendienst)

De verzending is vaak gratis, al moet je opletten met spullen die verzonden worden door derden, daar zijn de verzendkosten minder transparant. Voor "prime" spullen is de verzender Amazon en vervallen de verzendkosten vanaf €29.
De verzending zelf is soms een rommeltje, maar wordt rechtgehouden door de klantenservice (zie later). Ik heb al pakketjes verloren weten gaan, 3weken later geleverd weten worden, maar ook 2 dagen te vroeg. Op al mijn bestellingen kan ik er gemiddeld echt niet van klagen, maar om "uitstekend" te krijgen op "verzending", zou Amazon eens bij Coolblue moeten gaan kijken :).

De klantendienst is meer dan uitstekend. Op het gênante af soms. Als er een vijsje ontbreekt bij een "warehousedeal" kreeg ik soms €10 korting. De klantendienst houdt mij als klant "binnen". Er loopt wel eens wat mis (bv het spreekwoordelijke vijsje bij een warehousedeal), maar de klantendienst trekt het altijd recht.
Gecombineerd met de bijzonder ruime openingsuren! Ik kan zowel 's avonds bellen, na mijn werk en als de kinderen in bed liggen als een zondagochtend heel vroeg als de kinderen nog slapen. Vergelijk dit met andere klantendiensten (bv Alternate) die enkel open zijn op "ambtenarenuren"...!

Scorekaart voor Amazon.de