ROBBshop

December 2017 besloten te beginnen met Domotica op basis van Zwave. Ik was mijzelf al een tijdje aan het orienteren en kwam ROBBshop vaak tegen en ook dankzij de goede revieuws besloten om hier mijn eerste onderdelen te bestellen. Mijn grootste teleurstelling was het contact met de klantenservice na de levering.

De Zwave stick was niet op voorraad en zou eind december leverbaar zijn, dit stond netjes op de website vermeld. De producten kwam niet eind december, echter had ik geen haast dus besloten af te wachten (wel apart dat hier niet even over gecommuniceerd werd). De spullen werden 11 januari geleverd, verder prima.

Verzending prima, wel te laat geleverd. Dit is opzich geen probleem echter de communicatie hierover had beter gekund.

In het begin had ik wat uitdagingen met de rookmelder (hij ging niet af). Gebeld met ROBBshop en er werd zeker niet de tijd genomen om te kijken waar het probleem echt zat. Wel werd er aangegeven dat ik een RMA moest aanmaken en dat ze het zouden omruilen. Nadat ik de RMA had aangemaakt duurde het drie dagen voordat ik de bevestiging kreeg. Toevallig had ik die dag nog een test gedaan (langer vuur bij de melder) en kreeg ik wel een melding. Meteen even gebeld om de RMA te annueleren. Weer zeer kortaf te woord gestaan en helemaal niet behulpzaam om de werking te bespreken. In beide gesprekken werd ik zeer onbeleefd en onvriendelijk behandeld.

ROBBshop is naar mijn mening wel betrouwbaar (ze leveren immers, echter niet op tijd) alleen de communicatie en de wil om advies en support te geven is er niet naar mijn mening. Op de site komt het over of je ook kan bellen maar ik werd simpelweg naar de handleiding en forums verwezen (daar had ik uiteraard al uren op gezocht/gelezen).

Scorekaart voor ROBBshop