HelloTV

Ik heb ruim een week geleden een TV (LG OLED65C7V) bij deze winkel online proberen te bestellen. Ik twijfelde eerst heel erg, PlatteTV klonk als echt een discounter winkel, met lage prijzen, goeie deals, maar slechte service. Omdat ze me een goede deal gaven en omdat ze toch wel een goeie rating hier op tweakers kregen toch overstag gegaan en hier besteld.

Op de website stond dat de TV direct leverbaar was, morgen in huis, en op voorraad bij al hun fysieke winkels (nu trouwens nog steeds). Toch bleek na de aankoop dat de TV pas ruim een week later geleverd kon worden, dit had te maken met dat mijn oude TV gelijk meegenomen werd. Hier was helaas niks over gezegd, maar ik vond het wel aannemelijk.

Toen werd ik op de dag van levering, twee uur voordat hij geleverd zou worden opeens gebeld. De TV was toch ook vandaag niet leverbaar, het zou nog langer duren. Ik vond dit vreemd, en ik zei gelijk dat ik nu al ruim een week moest wachten terwijl hij direct leverbaar zou zijn. Hier konden ze helaas niks aan doen, en ik zou gebeld worden door de planning voor een nieuwe afspraak.

Ik heb toen contact proberen te zoeken met de verkoper waarmee ik had gemailed. Onderaan zijn mail stond een "persoonlijk telefoonnummer". Helaas is dit gewoon het algemene service telefoonnummer die ook op de website te vinden is. Ik kreeg dus dezelfde mevrouw die mij gebeld had over de levering aan de lijn. Het was niet mogelijk om iemand anders te spreken, er was niemand anders.

Ik was toen behoorlijk klaar met PlatteTV, maar ik wilde toch graag mijn nieuwe TV. Ik had die dag speciaal vrij gemaakt omdat hij geleverd zou worden, en mijn oude TV was al van de muur gehaald en stond in de doos. Ik heb naar meerdere fysieke PlatteTV vestigingen gebeld om te vragen of ik hem eventueel zelf op kon halen. Het bleek alleen dat ondanks dat op de website staat dat hij direct leverbaar is, hij werkelijk nergens meer op voorraad was. Ze verwachten hem pas weer 10 december kreeg ik te horen.

Mijn eerste indruk bleek dus waar te zijn. Als de TV op voorraad is en de levering gaat goed heb je misschien mazzel, maar als mijn ervaring met de levering al zo slecht is wil ik niet weten wat er gebeurd als je spullen wil retourneren naar ze.

Edit: Hieronder word gezegd dat er door Black Friday vertragingen ontstaan zijn. Echter had ik mijn TV anderhalve week VOOR Black Friday besteld, en hij zou oorspronkelijk zelfs voor Black Friday geleverd worden. Op de website is wel eindelijk de levertijd van het betreffende model aangepast naar 2-3 dagen. Dit klopt volgens mij nog steeds niet, er werd mij door de ene PlatteTV vestiging 4 december verteld, en door andere zelfs 10 december.

Ondanks dat de TV op voorraad zou zijn en direct leverbaar was, bleek nadat de originele leverdatum drie keer verzet was de TV pas bijna een maand later geleverd te kunnen worden.

Per email kreeg ik een zogenaamd "persoonlijk telefoonnummer". Dit bleek gewoon het algemene service nummer te zijn. Ik kreeg elke keer dezelfde mevrouw aan de lijn, die mij totaal niet kon helpen. Iemand anders spreken kon niet.

Beste heer/mevrouw,

Bedankt voor het delen van uw ervaringen.

Door het enorme succes deze Black Friday zijn er helaas zowel bij ons als bij diverse vervoerders vertragingen ontstaan, onze welgemeend excuses hiervoor.

Uiteraard werken wij er hard aan u zo snel mogelijk aan uw mooie aanbieding te helpen.

Wij wensen u veel plezier met uw aankoop!

Tim
PlatteTV