bol

Deze review gaat over garantie-afhandeling. Daar is in deze review blijkbaar geen rekening mee gehouden. Maar is een toenemend probleem. Ook bij de meer bekende webwinkels.

Een tijd geleden een iPad air 2 voor reparatie aan bol.com gezonden. Krijg een bericht dat de iPad niet gerepareerd kan worden. Tot mijn verbazing krijg ik een onverpakte iPad toegezonden. Is zeker niet nieuw. Vraag aan de klantenservice: “is dit een refurbished Ipad”. Antwoord: “geen idee, maar denk nieuw”. Met het serienummer maar eens gecheckt online. En, jawel, hit in one: refurbished. Ik contact Bol weer met als essentie: “dit mag niet, is onwettig”. Maar goed ik dacht redelijk blijven, dus stel voor om een oplossing te zoeken. Stel een aantal vragen. Belangrijkste is: als deze iPad refurbished is wat was de reden ingeruild, schade? En wat doen we met de garantie? Dat is het onredelijke: je weet niet de reden. Het kan een keuze zijn om goedkoop aan een product te komen, waarbij je een risico voor lief neemt voor een lagere prijs. Maar ik heb een nieuwe gekocht geen refurbished, dat risico wil ik niet nemen. Maar nu wordt ik gedwongen. Of? Bol.com antwoord opnieuw dat dit een nieuw exemplaar is. Waarop ik een screen shot toezend waaruit blijkt dat het om een refurbished gaat….pffffff
De laatste reactie van bol.com is simpel. Vrij vertaald: “u moet niet zeuren, deze refurbished moet u gewoon accepteren en veel plezier ermee.” Terwijl ik ook nog een link heb toegezonden van een uitspraak van de rechtbank Amsterdam, dat er op neerkomt dat het vervangen door een refurbished apparaat niet toegestaan is in het geval van een niet te repareren gekocht nieuw apparaat binnen de garantietermijn. Bol heeft daar geen boodschap aan. Bol.com pleegt volkomen bewust een onwettige handeling. Tsja, of bol.com een goede webwinkel is weet je pas zeker als een apparaat kapot gaat binnen de garantietermijn. Mijn conclusie: Onbetrouwbaar en zeer slechte afhandeling garantie issues.

Beste rvh289,

Wat een vervelende situatie. Wellicht dat ik nog iets voor je kan betekenen? Helaas kan ik aan de hand van deze review je gegevens niet vinden in het systeem. Indien gewenst, stuur een e-mail naar klantenservice@bol.com en refereer aan dit bericht. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Ik wens je een fijne dag.

Roos van bol.com

Scorekaart voor bol