Whinkel

Raid kaartje gekocht, mede dankzij de twinkels korting kon ik deze aanschaffen voor een leuke prijs.

Het product was goed verpakt en binnen de gestelde termijn bezorgd.

Het product werkte niet goed en is daarop, na contact met de klantenservice, retour gestuurd met de gevraagde formulieren. Het contact verloopt hierbij steeds vriendelijk en correct.

16 augustus heeft men het product retour ontvangen. Na enkele dagen neem ik contact op met de klantenservice (chat) over de termijn van terugbetaling. Men stelt dat alle retourbetalingen uiterlijk 10 werkdagen na ontvangst plaatsvinden.

Dit is de 1e fout die Whinkel maakt, de wet stelt dat terugbetaling binnen 14 dagen moet plaatsvinden na de melding van retournering. Nu begrijp ik dat dat lastig is voor webshops maar Whinkel had het product op tijd binnen om aan deze verplichting te voldoen.

10 werkdagen gaan voorbij, geen terugbetaling ontvangen. Na opnieuw contact met de klantenservice zijn er excuses en de belofte dat het nu net is overgemaakt en binnen 3 werkdagen er staat.

Na 3 werkdagen geen terugbetaling ontvangen, nu na 6 werkdagen nog steeds niet. Weer contact met de klantenservice opgenomen. Nogmaals excuses en de belofte dat het nu uiterlijk morgen op de credit card zal staan.

Aangegeven dat indien deze belofte weer niet waargemaakt word er een klachtenprocedure via Mastercard gestart zal worden.

Voor nu is het dus nog even afwachten. Wat zo jammer is, is dat het voor de rest eigenlijk wel goed ging met Whinkel. Ik hoop dat Whinkel de interne afhandeling beter op orde zal krijgen, het contact (chat) is steeds correct en vriendelijk verlopen.

Ik hoop hier morgen een positieve afronding te kunnen melden.

Update (13-09-2017): Helaas gisteren geen terugbetaling mogen zien. Wel een terugbetalingsbevestiging op de website zelf dus ik wacht nog vandaag even af.

Update (14-09-2017): Het geld is teruggeboekt, hiermee komt er gelukkig een positief einde aan deze review. Beoordeling klantenservice -> 1 ster verhoogd.

Scorekaart voor Whinkel