AlgemeenMavic blijkt uit de doos, na installatie (en verplichte registratie tijdens de installatie) het niet te doen. Binnen twee dagen terug naar de winkel gebracht en verzocht om omruilen.
FOKA Rotterdam weigert het apparaat om te ruilen. Heftige discussie in de winkel over gehad. FOKA zegt het recht te hebben eerst het apparaat te 'inspecteren' om te zien wat ermee gebeurd is.
Na een week nog geen bericht van FOKA Rotterdam, besluit ik zelf te bellen. Klantenservice zegt dat de Mavic opgestuurd is naar de fabrikant. Het zou niet omgeruild kunnen worden omdat ik het geregistreerd had. Dat kan alleen niet anders want verplicht tijdens installatie! Daarnaast heb ik niks met DJI te maken, want ik heb het FOKA gekocht. Ook laten ze weten dat het 2 tot 3 weken bij DJI gaat duren voordat hij terugkomt.
Kortom: waardeloze service van FOKA Rotterdam die weigert een nieuw uit de doos apparaat dat niet blijkt te werken om te ruilen, zoals wettelijk bepaald is en ze laten je als consument vrolijk in de kou staan. Alle bezwaren die ik heb gemaakt, in de zaak en bij de klantenservice stuiten op een muur van onwil, steeds onder verwijzing naar DJI beleid, maar daar heb ik als klant niks mee te maken. Ik heb immers een overeenkomst met FOKA en niet met een andere partij.
BAGGER!
Advies:
Zoek vooral een andere zaak waar de service en de wil om te werken volgens het consumentenrecht wel op orde is.
Product is geleverd, al bleek er een set propellers te weinig in de levering te zitten. Daar ben ik de volgende dag zelf in de winkel achteraan gegaan.
KlantenserviceDe klantenservcie is niet eerlijk in de argumentatie en stuurt je van het kastje naar de muur. Het gloednieuwe apparaat had gewoon omgeruild moeten worden en zij doen er niks aan om dat voor mij als consument geregeld te krijgen. Het onzinnige argument dat het apparaat niet omgeruild kan worden omdat het geregistreerd is bij DJI is vokomen kul. Ik heb immers niks met DJI te maken, maar met FOKA Rotterdam. Ik heb een overeenkomst met hen en niet met DJI!
Ze zijn er niet voor de consument en de kwaliteit van servcie, maar kennelijk om de consumenten op afstand te houden.
Ik kan nu na € 1500 betaald te hebben 4 weken wachten op een 'refurbished' apparaat, terwijl ik per direct recht op een nieuw heb.
Advies:
Neem een andere winkel!