HardwareWebwinkel.nl

Hardwarewinkel weigert een zojuist bestelde harddisk die niet werkt in mijn NAS terug te nemen. De NAS heeft meerder disks van hetzelfde type, dus ik kan met grote zekerheid vaststellen dat deze nieuwe disk van hetzelfde type DoA is.

Geen zakelijke en geen prive bestellingen meer bij dit bedrijf.

Geen zakelijke en geen prive bestellingen meer bij dit bedrijf

Hardwarewinkel weigert een zojuist bestelde harddisk die niet werkt in mijn NAS terug te nemen. De NAs heeft meerder disks van hetzelfde type, dus ik kan met grote zekerheid vaststellen dat deze nieuwe disk van hetzelfde type DoA is.

Geen zakelijke en geen prive bestellingen meer bij dit bedrijf

Goedenavond,

U wil als bedrijf een schijf retour sturen onder de wet 'kopen op afstand', dit is helaas niet mogelijk dit is namelijk een consumentenrecht. U heeft niet vermeld dat het om een DOA ging, u deed het voorkomen als een foute bestelling omdat uw NAS de schijf niet zou herkennen. Een DOA wordt natuurlijk keurig verwerkt en u zult van ons hiervoor een nieuwe schijf ontvangen. Ik heb u reeds om meer informatie verzocht.

Maurice van Rooij

Reactie 2:
Een consument heeft het recht een fout te maken, een verkeerde keuze te maken, of gewoon iets niet te willen hebben waarna hij het product mag terugsturen.

U als bedrijf behoort de kennis van de producten te hebben die u besteld voor uw bedrijf en heeft hierdoor als voordeel dat deze aankoop voor u fiscaal aftrekbaar is, een voordeel die de consument niet heeft. Als u iets besteld en betaald vanaf een zakelijke rekening dan is dit dus geen privé aankoop.

Wij proberen niet onder onze verplichtingen uit te komen maar u probeert én de rechten van een consument te hebben én de voordelen van een bedrijf.

Hierbij wil ik nogmaals benadrukken dat u in uw eerste schrijven niets gezegd heeft over een DOA maar dat u de aankoop terug wilde sturen. De DOA procedure is hiervoor inmiddels in gang gezet en we zijn wachtend op uw zending middels het retourlabel wat we u verstuurd hebben.

Maurice van Rooij

Scorekaart voor HardwareWebwinkel.nl