Aces Direct | zakelijk

Bestellen op rekening voor zakelijke klanten heeft een addertje onder het gras. Wat dat betreft heeft bol.com blijkbaar meer vertrouwen in zijn particuliere klanten (die sturen producten op met accept giro) dan Aces direct in nieuwe zakelijke klanten.

Zondag avond besteld, op werkdagen voor 15:00 volgende dag in huis. Dus ik verwacht dinsdag het product.

Op de website staat
'Op rekening: Uw bedrijf dient goedgekeurd te zijn voor kopen op rekening. Bij uw eerste order wordt een kredietaanvraag gedaan bij onze kredietverzekeraar. Doorlooptijd is éénmalig 1 of 2 werkdagen.'

Helemaal prima kom maar op met die credit check. Op dinsdag heb ik nog altijd niets vernomen van de bestelling. Toch maar eens op zoek gaan. Kom ik het volgende mailtje tegen:

Uw krediet aanvraag
U heeft onlangs een bestelling geplaatst bij ACES Direct en daarbij aangegeven dat u deze graag op rekening wilt betalen. Voor deze en de eerst volgende bestelling is het echter niet mogelijk om op rekening te kopen. Na verwerking van twee bestellingen (betaald door middel van vooruitbetaling, iDEAL, PayPal of Creditcard) kunnen wij een nieuwe aanvraag voor het kopen op rekening in behandeling nemen.

Standaard beleid wat hier wordt genoemd stond niet bij de website gemeld. Ging hier over 39 euro dus dat is allemaal erg jammer.

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat dit mailtje maandag 9:04 binnen kwam. Het is mij echter niet opgevallen (updates tab). Op dinsdag 17:00 had ik nog steeds geen pakje. Toen merkte ik dit mailtje pas op (updates tabje google). Heb de rekening ondertussen voldaan dus ben benieuwd wanneer ik het product mag ontvangen. Zal niet voor donderdag worden vrees ik.

Mijn tip:
1) Zet dit beleid eerlijk op de website, dan betaal ik gewoon vooraf
2) Verander de email titel in 'Krediet afgewezen, betaling vereist', wie weet wordt het dan wel gelezen

Vraag gesteld ivm twijfel over comptabiliteit. Ik kreeg de volgende werkdag keurig antwoord. Helemaal prima.

Wel jammer dat er niet is gerefereerd aan de opschorting van mijn bestelling. Antwoord was 11:02 en afwijzing was 9:04. Die mail had ik namelijk wel gelezen...

Beste Sebastiaan,

Bedankt voor de feedback.

Wanneer we een kredietaanvraag goedkeuren, is bestellen op rekening vanaf de eerste bestelling mogelijk. Wordt de aanvraag afgekeurd? Dan vragen we om de eerste twee bestellingen vooruit te betalen.

Naar aanleiding van uw feedback, passen wij de tekst in de e-mail aan zodat dit voortaan duidelijker vermeld wordt.

ACES Direct

Scorekaart voor Aces Direct | zakelijk