AlgemeenIn mijn zoektocht naar een 4-bay NAS kwam ik uiteindelijk bij de DS46play terecht. Voor opslag had ik mijn oog laten vallen op de WD Red 8TB. Dit besteld bij MMC, omdat ik daarmee in het verleden al vaker fijn zaken gedaan heb. Wat bleek, in functie had de DS416play met de WD Red 8TB een storende zoem. Na kort overleg heb ik alles voor onderzoek teruggestuurd. Ik kreeg netjes bericht van ontvangst en werd gedurende de RMA-afhandeling op de hoogte gehouden. Uiteindelijk bleek de combinatie DS416play met WD Red 8TB niet de meest geluidsvriendelijke. Dat gold ook voor de combinatie DS416play met WD Red 10TB. Op advies heb ik daarom gekozen voor de WD Red 6TB, ook omdat voor de andere 4-bay van Synology (de DS916+) hetzelfde probleem aanwezig was. Niettemin heb ik uiteindelijk toch voor de laatstgenoemde NAS gekozen, vanwege het aanzienlijk hogere werkgeheugen. Ik heb gedurende het koop- en RMA-proces veelvuldig en plezierig contact gehad met de heer Van Looveren. Over de aftersales ben ik dan ook zeer tevreden.
VerzendingDe verzending gaat vlot en netjes met een track- en tracecode.
KlantenserviceZie onder algemeen.