AlgemeenLevertijd, verwachte levertijd, en voorraadstatus zijn totaal uit de lucht gegrepen en verleiden consumenten tot het plaatsen van bestellingen.
VerzendingHeb afgelopen juni een videokaart besteld (RX 570) die toen aangegeven stond op voorraad te zijn. Dit bleek niet te kloppen. Sindsdien staat de verwachte levertijd steeds op een paar dagen van nu (zeg t+4/5), en verschuift deze mee met de dag. Toen ik na +-3 weken om opheldering vroeg werd aangegeven dat ze afhankelijk zijn van de berichtgeving van de fabrikant. Hier heb ik dan ook begrip voor. Echter, sindsdien heeft de productpagina 2x meerdere aaneengesloten dagen aangegeven dat het product op voorraad is met 1 werkdag levertijd. Desondanks blijft de verwachte levertijd van mijn bestelling met de dag meeschuiven, en blijft een daadwerkelijke levering uit. Bij vraag om opheldering werd aangegeven dat eerst de backorders afgehandeld worden. Ondertussen staat de kaart wel meerdere dagen op voorraad en voor de dubbele prijs.
KlantenserviceKlanten worden netjes te woord gestaan, maar ik moest dreigen met het plaatsen hierover op twitter voor ik iets anders kreeg dan een template antwoord dat ook nog eens niet inging op mijn vraag.