AlgemeenRegelmatig bestel ik specialistische boeken via de Amerikaanse Amazon website, onlangs heb ik electronica via de Duitse website besteld. Persoonlijk erger ik mij nogal aan alle Visa advertenties en producten die je wellicht ook interessant zou kunnen vinden. Hoe dan ook, het bestelproces verloopt goed en je hebt verschillende keuzes. Belangrijkste reden om voor Amazon te kiezen was het verschil in prijs, ruim 30% ten opzichte van Nederlandse webshops.
VerzendingVanwege de iets snellere levering heb ik gekozen voor "premiumversand" wat een levering binnen 2 werkdagen zou betekenen. Tijdens de nachtelijke uren kwam inderdaad de verzendbevestiging met de track en trace code. Toen bleef het echter stil en track en trace liet niets zien. Ook de Amazon website werd niet meer bijgewerkt en uiteindelijk werd een standaard melding getoond. Na contact met de klantenservice en ruim 3 weken na verwachte leverdatum kwam het pakketje binnen.
KlantenserviceAangezien na twee weken wachten het pakketje nog steeds niet binnen was heb ik de klantenservice benaderd. De reacties kwamen redelijk snel maar ik mis wat persoonlijke aandacht. Geen coulance in welke vorm dan ook terwijl je extra betaalt voor snelle levering.