HardwareWebwinkel.nl

NOOIT EN NOOIT MEER.
Ik wilde gebruik maken van de wet ‘Koop op afstand’ door mijn Ryzen 1800x processor netjes binnen 14 dagen te retourneren. Vooraf netjes een foto gemaakt als bewijs dat deze in optimale staat terug ging naar Hardwarewebwinkel.nl.
Netjes een retourformulier ingevuld om het hele proces in gang te zetten, hier werd onwijs moeilijk over gedaan en er zijn welgeteld 15 e-mails nodig geweest om deze alsnog retour te mogen zenden!
Op hun website staat het volgende:
‘Producten mogen uit de verpakking worden gehaald, maar dienen ongebruikt, als nieuw, in de originele, onbeschadigde verpakking en compleet met alle toebehoren te worden geretourneerd.’
Ik heb ruimschoots aan deze eisen voldaan en het pakket retour gestuurd.
Een aantal dagen later krijg ik een mail waarin zij weigeren uit te betalen omdat ze ‘beschadigingen’ hadden geconstateerd op de processor. Ik dacht eerst dat PostNL het verziekt had door het pakket te beschadigen maar toen ik vervolgens per mail een foto onder mijn neus geschoven kreeg, kon ik mijn ogen niet geloven! Ze stuurde mij een foto van een met koelpasta besmeurde processor en een vervaagde/beschadigde gouden pijltje op het PCB.
Ik was woest, dit is overduidelijk niet de processor van mijn foto! Ik heb nota bene bewijs gestuurd naar hardwarewebwinkel.nl dat dit niet mijn processor betreft en na meerdere malen bellen en mailen wordt hier NUL GEHOOR aan gegeven.
Na een aantal dagen radiostilte krijg ik zonder enig overleg een mail dat de CPU weer teruggestuurd wordt. Ik heb de pakketbezorger vriendelijk vermeld dat ik dit pakket weiger en hij het terug kon sturen. Een hélé smerige en brutale zet van de webwinkel, hiermee geven ze aan dat ze te bedonderd zijn om je mails/telefoontjes te beantwoorden en gewoon lekker doen waar ze zelf zin in hebben.
Ik heb een brief gekregen waarin ze mij de keuze geven om de verzendkosten te betalen en de CPU alsnog terug te krijgen. Ga ik hier niet mee akkoord, vernietigen ze het product!
Mijn mond viel open, nog nóóit ben ik zo een slinks en brutaal bedrijf tegengekomen, totale schijt aan hun eigen voorwaarden en de wet, ze verzinnen lekker hun eigen regeltjes. We zijn inmiddels 2 maanden verder en 500 euro lichter, zo doe je geen zaken Hardwarewebwinkel.nl!
Ik verzoek M. de Rooij nadrukkelijk om zich even af te vragen is waar hij allemaal mee bezig is. Na deze zelfreflectie nodig ik hem van harte uit om het gesprek nog één maal met mij aan te gaan en ook daadwerkelijk tot een oplossing te komen.
Laatste kans, hardwarewebwinkel.nl

Goedemiddag,

Deze review hadden we zeker al eerder verwacht.

De wet kopen op afstand wordt hier wekelijks door verschillende mensen zonder problemen dankbaar gebruik van gemaakt. U voldoet in dit geval echter niet aan de normen die de wet stelt.

U heeft duidelijk het product uitgebreid in gebruik genomen. U heeft koelpasta resten niet alleen boven maar ook onder op de processor op de pootjes achtergelaten hetgeen het product onverkoopbaar maakt. Ik heb dit met duidelijke hoge kwaliteitsfoto's aangetoond waarop de koelpasta en het serienummer van de processor zichtbaar is, wat geen twijfel laat over de vraag of dit uw processor zou zijn.

U heeft van ons te horen gekregen dat wij het pakket terug zouden sturen, u heeft zelfs nog gereageerd op de mail waarin wij dit aan u bekend hebben gemaakt.

U heeft inmiddels tot 3 keer toe gezegd dat u ons nog een laatste kans geeft terwijl we u reeds hebben laten weten dat onze rechtsbijstandverzekeraar het inmiddels opgepakt heeft. U heeft dit ook via een aangetekend schrijven van ons vernomen.

U kunt zoals u te horen heeft gekregen de verzendkosten overmaken waarna u het product retour zult ontvangen, de eerste keer hebben wij het uit coulance voor onze rekening genomen.

Maurice van Rooij
HardwareWebwinkel.nl

Ik vraag me dan wel af hoe er vast gesteld is dat de cpu onverkoopbaar is, want de cpu is niet beschadigd de pinnen zijn niet verbogen en geen andere schade.
voor de thermal paste, die is verder ook niet schadelijk voor de cpu als je die er van af haalt is er niets aan de hand want het is niet conductive dus is de cpu gewoon bruikbaar/verkoopbaar.
Zolang jullie geen conductive paste hebben gebruikt tijdens het testen dan natuurlijk.
Want op de foto die ik jullie heb gestuurd is een nette cpu te zien zonder thermal paste.
zoals jullie vroegen heb ik een foto gestuurd waar op te zien is wat het serie nummer is, waar omgevraagd werd.
voor het terug sturen heb ik nooit op gereageerd. Wel achter af dat ik het geen manier van doen vind.

Scorekaart voor HardwareWebwinkel.nl

Qshops