Het proces t/m betaling heeft Bol prima op orde. Artikel eenvoudig gevonden en snel betaald met iDeal. Heel klein minpunt is de hoeveelheid afbeeldingen in de bevestigingsemail. Ik heb externe afbeeldingen in m'n e-mail client uit staan uit privacy-overwegingen en dan is de mail niet meer te lezen.
VerzendingDe ervaring na betalen was echter waardeloos.
Ik had voor een beperkte meerprijs avondbestelling gekozen. PostNL kwam de door mij opgegeven avond niet opdagen. De dag erna kwamen ze overdag langs toen ik niet thuis was. Volgens Bol.com door onderbezetting bij PostNL. Vervolgens werd de bestelling (prullenbak) naar een postkantoor gestuurd. De bestelling kwam daar pas na 5 dagen aan door problemen bij PostNL. Ik was al een keer voor niks langs geweest (mijn fout, ik begreep de bestelstatus niet).
Bijna 2 weken na bestellen de prullenbak eindelijk in huis; is deze beschadigd tijdens transport. Op vier plaatsen deuken in het RVS. Bol.com heeft geen extra bescherming toegevoegd maar gewoon in de verpakking van SimpleHuman vervoerd. Ik vreesde het al toen ik de verpakking zag bij het afhalen.
(24-6, de klucht gaat door...)
Ik heb de prullenbak meteen retour gestuurd. Dat ging heel eenvoudig. Ik kreeg bericht van Bol.com dat ze een nieuwe zouden toesturen als de oude ontvangen was met daarbij een datum waarop ze de nieuwe zouden toesturen.
Een dag na die datum niks gehoord en dus gemaild. Krijg ik mail terug dat er geen voorraad meer is en ze de order voor me geannuleerd hebben. Als compensatie krijg ik 20,- Bol.com tegoed. Als ik op de website kijk is de prullenbak nog wel op voorraad.
Ik bel met de helpdesk, de medewerker ziet ook dat er weer voorraad is en geeft aan dat dit zeer snel kan wijzigen. Hij adviseert met om opnieuw te bestellen. De compensatie voegt hij toe aan mijn account omdat zijn collega dit vergeten was.
Als ik wil bestellen zie ik dat de voorraad 1 stuks is. Ik ben bang dat het gat om de prullenbak die ik retour heb gestuurd. Dus uiteindelijk besteld bij Coolblue.
Gebeld over niet 's avonds leveren van PostNL terwijl ik deze optie wel had gekozen. Mijn extra geld voor avondlevering terug gekregen. Parallel ook een mail gestuurd, antwoord daarop was een stuk minder netjes "neem contact op met postNL voor een nieuwe bezorgpoging". Het loont dus om te bellen!
Beste tMb,
Dank voor je review, graag wil ik even met je meekijken.
Helaas kan ik gegevens aan de hand van deze review zo niet vinden, wil je anders een email sturen naar klantenservice@bol.com en refereren naar deze review? Dan wordt er spoedig contact met je opgenomen.
Fijne dag en groet,
Tony van bol.com