Whinkel

Whinkel beweert dat men spullen op voorraad heeft die men niet heeft. Terwijl ik dit schrijf staat er dat Whinkel de Synology NVR 216 24/7 verstuurt. Niet dus. Afgelopen donderdagmiddag bestelde ik een NVR 216. De reden om het bij Whinkel te bestellen is omdat Whinkel hier in de pricewatch vermeldde dat het apparaat op voorraad was. Niet dus.

Eerst kwam er een e-mail dat ik het apparaat zaterdag in huis zou hebben, terwijl dat best gek is, want dan verstuur je dus niet dezelfde dag. Vervolgens mailde Whinkel dat de leverancier had aangegeven dat het apparaat niet op voorraad was en dat er maandag verstuurd zou worden.

Een bedrijf dat aangeeft dezelfde dag te versturen, kan best eens een foutje maken en een dag later versturen. Dat is niet netjes, maar het kan. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. We zijn allemaal mensen. Maar als het blijkbaar standaard is dat je roept dat er iets op voorraad is terwijl dat niet zo is, dan klopt er iets niet. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Voor mij is het dan ook de laatste keer dat ik iets heb besteld bij deze ondernemer.

Als iemand aangeeft dat een besteld apparaat al nodig is op de dag dat het wordt afgeleverd, dan stuur je geen e-mail dat je het apparaat toch op de desbetreffende dag laat arriveren. Althans, ik stuurde een e-mail dat ik de NVR 216 op de dag die Whinkel bedacht had als moest installeren bij een klant. Dan ga je toch wat proberen? Bijvoorbeeld voorstellen dat je het apparaat rechtstreeks naar de klant in kwestie stuurt? Dan hoeft er niemand 10 km verderop op de pakketdienst te gaan zitten wachten.

De oplossing van Whinkel was dat ik het apparaat ook maandagmiddag laat in Barendrecht zou kunnen ophalen. Echt Whinkel?

Scorekaart voor Whinkel