4Launch

Bestelling op 5 april om 11.00
Op tweakers, op hun website en de bevestigingsemail die ik helaas niet kan toevoegen staat hun voorraad op groen. Op Tweakers staat dus 1-2 dagen op de website staat binnen enkele werkdagen leverbaar.
Goed nieuws, ik bestel de videokaart met als opmerking dat ik dan ook verwacht dat hij binnen enkele dagen geleverd wordt.

6 april: Ik schrijf twee emails eentje s'morgens en eentje aan het begin van de middag, hoe het er mee staat en wanneer ik de kaart kan ophalen.
Ondanks dat de website claimt binnen 4 uur emails te beantwoorden heb ik tot op de dag van vandaag geen antwoord ontvangen.
Omdat de emails niet beantwoord worden ga ik na 1800 eens bellen, dat kost me meteen 0,90 per gesprek, dat is ook niet meer van deze tijd.
Antwoord van de medewerker: "Ze hadden ze al verwacht maar ze zijn onderweg morgen verwachten hij dat ze binnen komen". Inmiddels is de levertijd op de website en tweakers veranderd en opgelopen tot 8 werkdagen. Op mijn vraag hoe dat precies zit antwoord de medewerker dat dit voor nieuwe bestellingen geldt en dat de mijne onderweg is.

7 april einde van de dag hoor ik nog steeds niets van 4launch, ik ga er maar eens langs (4 euro benzine).
Antwoord van de medewerkster: Er is niets binnen en trouwens wij zeggen nooit op onze website of we iets kunnen leveren.
uuuhhhhhhh sorrie heb je je eigen website wel eens bekeken en beweer je nu dat ik sta te liegen? Een beetje verbouwereerd over de onbeschofte behandeling vraag ik om de manager te spreken.
Manager is lang bezig probeert kennelijk de leverancier te pakken te krijgen maar komt terug met "Nee er is inderdaad niets geleverd en de leverancier is nu dicht dus ik laat het je maandag telefonisch meteen weten".

10 april: geen telefoon maar een email:
medewerker MvRvK:
"Wij hebben vernomen vanuit de leverancier dat het product helaas een vertraging heeft opgelopen qua levering.
De verwachte leverdatum vanuit de leverancier staat momenteel op 18-04-2017."
Zucht daar gaan de paas game dagen :(

18/4: ik heb nog niets gehoord dus stuur maar weer eens een email.
Dit maal krijg ik aan het einde van de dag een email terug:
medewerker HV:
"Helaas hebben onze leveranciers op dit moment de Asus Videokaart nog niet op voorraad. Zij verwachten eind april weer over voorraad te beschikken."

Lees weer dat "verwachten" oftewel we weten het niet en kunnen niets meer beloven, prima had dat dan in het begin toen ik de order plaatste ook niet gedaan. Had op dat moment gewoon op de website gezet dat je geen idee hebt wanneer deze kaart geleverd kan worden ipv klanten te lokken onder valse voorwendselen en groene levertijden.
Ondertussen zijn er andere webwinkels die inmiddels wel kaarten hebben uitgeleverd en zit ik na twee weken met lege handen en kan nog weken zo niet langer wachten.

De klachten zijn dus:
1) 4launch hun logistiek is niet op orde, ze geven leverdata aan op hun website die ze niet kunnen waarmaken en die kennelijk nergens op zijn gebaseerd.
2) Telefonisch liegen ze tegen je want beweren dat de kaarten onderweg zijn en geleverd gaan worden terwijl er dus helemaal niets onderweg is en twee weken later nog niet.
3) in de winkel wordt je nou niet echt vriendelijk behandeld als je een klacht hebt.
4) Slechte communicatie: ze beantwoorden hun emails niet binnen 4 uur en soms zelfs helemaal niet.

Voor mij heeft deze zaak nu dus volledig afgedaan nadat verleden jaar me zoiets soortgelijks met een NAS is overkomen waar ik twee weken op moest wachten ipv een paar werkdagen.
Jammer want ik koop al sinds het begin regelmatig producten bij hun en was over het algemeen wel tevreden, vandaar toch nog de twee sterren. Echter na deze ervaring vind ik ze zo onbetrouwbaar geworden als leverancier dat ik me de ergernis bespaar en bij een winkel bestel die zijn levertijden en beloftes wel nakomt.

Zie boven, klantenservice beanwoord niet altijd de emails en zeker niet binnen de aangegeven 4 uur.
Ze beloven van alles wat ze vervolgens niet waar kunnen maken omdat ze eigenlijk geen idee hebben wanneer de leverancier daadwerkelijk iets op voorraad heeft.

Geachte klant,

Zover wij kunnen nagaan gaat het in deze om bestelling: 1393013. Wij zien dat het in deze om GTX 1080 Ti ROG Strix OC 11GB versie gaat. Dit product hebben wij doorbesteld en hadden wij inderdaad sneller verwacht. Helaas is gebleken dat onze leveranciers dit niet binnen de verwachte termijn konden leveren. Gezien de levertijd meermaals opgeschoven is kunnen onze leveranciers vooralsnog niet leveren. Hierbij is het bij ons niet bekend dat eventuele concullega’s deze videokaart zouden kunnen leveren. Wij betreuren dit uiteraard, maar zijn helaas ook van onze leveranciers afhankelijk in deze en hopen dan ook op uw begrip.

4Launch – Customer Support

Scorekaart voor 4Launch