Afuture

Had een HDD besteld voor mijn laptop en deze bleek een error count te krijgen tijdens het schrijven. Alles geprobeerd om dit op te lossen, gekeken naar een eventueel software én hardware probleem maar niks gevonden. Ben toen maar met Afuture in contact gegaan over een eventuele oplossing, en uiteindelijk laten testen bij een computerspeciaalzaak hier in de buurt. Hier bleek dat het inderdaad aan de interne controller van de HDD lag. Dit alles heb ik gemeld aan Afuture met een verzoek voor een vervangend product retour. Krijg ik het antwoord terug dat ze geen defect hebben gevonden: "bij binnenkomst is het exemplaar gedurende een dag en nacht met Passmark burnintest gelezen en geschreven, hierna zijn de CRC waardes nogmaals gecontroleerd en zijn deze niet verhoogd". Daarbij krijg ik de melding dat de technische dienst vermoed dat het probleem zich in de kabels of in de gebruikte caddy. Dit terwijl ik toch over de daaraan voorafgaande dagen iedere keer duidelijk heb vermeld dat de HDD óók zonder het gebruik van de caddy, en met welke kabel dan ook, niet functioneerde. Uiteindelijk heb ik de hoop maar opgegeven en verzoek gedaan tot het crediteren van mijn retour.

Eindconclusie: onwijs frustrerend contact met de klantenservice, iedere keer een ander persoon die weer niks van de situatie af weet en blijkbaar niet kijkt naar eerder plaatsgevonden contact. Een week later nog steeds niet verder gekomen. Luisteren totaal niet naar het probleem en komen met de 'standaard oplossingen' zoals normaal alleen te verwachten bij een basic ICT afdeling van een gemiddeld corporate bedrijf, niet bij een computerzaak. Ik bestel hier nooit meer, hoe 'mooi' de prijzen ook kunnen zijn.

Scorekaart voor Afuture