Ondanks de niet zo positieve reviews de proef op de som genomen. Deze keus gemaakt omdat men in de buurt zit (makkelijk, mocht het inderdaad toch mis gaan), en omdat Whinkel adverteerde met zeer snelle levering (voor 21u besteld, volgende ochtend om 8.30 afhalen bij een depot in de buurt).
In eerste instantie teleurgesteld, maar het probleem is door Whinkel meer dan goed opgelost.
Het was me uit de ontvangen mails niet helemaal duidelijk waar ik mijn schijf moest ophalen, dus vanochtend heb ik via de chat contact opgenomen om te achterhalen waar m'n schijf was.
Eva op de chat wist me helaas te vertellen dat er iets mis gegaan was en mijn schijf niet leverbaar was. Ze konden de bestelde schijf (een 3TB Toshiba) wel op maandag versturen, zodat ik 'm dinsdag had.
Toen ik vertelde dat ik dit niet acceptabel vond omdat ik een defecte schijf (in een ZFS RAID-set) moet vervangen ging ze even in overleg met collega's. Ik bood vervolgens aan eventueel ook een schijf te kunnen ophalen, waarna ze me zei dat ik later teruggebeld zou worden door haar collega.
Ik was er een beetje bang voor dat ik niets zou gaan horen, maar een halfuurtje later had ik een uiterst vriendelijke Reinier aan de telefoon.
Hij vertelde me inderdaad dat de schijf niet meer leverbaar was, maar dat hij wel een alternatief op voorraad had, namelijk een WD Red Pro van 4TB. Hij vroeg me of ik hier tevreden mee was.
Natuurlijk ben ik dat, maar moest ik dan bijbetalen? Deze disk is namelijk meer dan 2x zo duur...
Nee, Reinier vond de situatie heel vervelend, deze schijf wilde hij daarom leveren als service.
Goed, ik dus even naar Barendrecht gereden, waar ik vriendelijk ontvangen werd.
Inmiddels ligt de disk inderdaad naast me, en ben ik na een valse start dus toch zeer tevreden over de service. Ik heb dan ook zeker geen spijt van dat ik Whinkel het voordeel van de twijfel gegund heb. Tot de volgende keer!