4Launch

Bij 4launch een Intel NUC besteld. Voor deze zaak gekozen omdat ik er al vaker naar tevredenheid producten gekocht heb en omdat de NUC daar voor een prima prijs op voorraad was.

Bestelproces ging vlot; gekozen voor ophalen omdat 4launch niet gek ver bij mij vandaan is en ik de NUC snel wilde hebben. Al vrij snel kwam het mailtje dat de bestelling opgehaald kon worden. Bij het ophalen ook weer snel en prima geholpen.

Thuis de NUC aangevuld met RAM en een SSD, geïnstalleerd en in gebruik genomen. Binnen een dag gaf de unit echter al geen teken van leven meer dus RMA procedure moeten starten. Daarover meer bij het kopje "klantenservice".

Rondom de RMA procedure heb ik diverse keren contact gehad met 4launch via de chatmogelijkheid die op de site beschikbaar is. Men reageert snel en de tijden waarop deze actief is, is zeer ruim.

Advies gekregen om nog wat kleine dingen te testen en als dit zonder resultaat zou zijn, de NUC terug te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Het testen bracht geen verandering en de dag nadat ik de NUC opgehaald heb al weer teruggebracht. Helaas was er geen vervangende unit op voorraad en moest er eentje besteld worden. Het is ondertussen woensdag.

Tot mij blijde verbazing zag ik op mijn klantenpagina dat de volgende dag er al weer een exemplaar binnen was gekomen. Op donderdagavond via de chat gevraagd of ik op vrijdag de nieuwe NUC kon ophalen. Daar konden ze me geen toezegging over doen. De RMA moest verder afgewerkt worden en ik zou vanzelf bericht krijgen wanneer alles weer klaar stond.

Op vrijdag uiteindelijk niets gehoord, net als zaterdag en maandag. Op dinsdag kwam dan toch het bericht dat de nieuwe NUC opgehaald kan worden.

De klantenservice is ruim bereikbaar, reageert snel en over het omruilen van de NUC werd niet moeilijk gedaan. Maar ondanks hoe snel het systeem aangaf dat er een nieuwe unit binnen was, duurde de afhandeling van de RMA voor mijn gevoel onnodig lang.

Geachte klant,

Wij danken u voor uw feedback. Naar aanleiding van uw review hebben wij uw case bekeken. Wij zien inderdaad dat in deze de NUC sneller geleverd had kunnen worden. Deze had de vrijdag voor u klaar kunnen staan maar is helaas over het weekend heen getild. De reden hiervoor is vooralsnog onduidelijk. Wij zullen dit intern meenemen en willen onze excuses aanbieden voor de vertraging.

4Launch – Customer Support

Scorekaart voor 4Launch