Ik kwam bij IntoSurround terecht na een zoektocht van maanden om de beste betaalbare draadloze koptelefoon te vinden mét APT-X.
Dit bleek een koptelefoon te zijn van het Zweedse high-end merk XTZ - de XTZ Headphone Divine, de eerste koptelefoon met DSP. XTZ is een bedrijf dat door kenners zeer hoog aangeschreven staat, maar bij de meeste mensen niet bekend is, aangezien XTZ zijn apparatuur niet bij de bekende zaken in de showroom heeft staan, sterker nog: IntoSurround is de enige importeur van XTZ in de BeNeLux!
Dit heeft als voordeel dat er geen grote marge op de apparatuur zit, en dat IntoSurround haar high-end audio assortiment scherp kan aanbieden.
Ik heb vervolgens op internet gekeken naar ervaringen over IntoSurround, omdat deze naam bij mij nog onbekend was. Snel werd mij duidelijk dat Marc - eigenaar van IntoSurround - een enthousiaste, vriendelijke audio hobbyist is die ook betrouwbaar staat aangeschreven, en een echte expert is op het gebied van audio.
Omdat ik niet zo van het "kopen zonder testen" en zomaar laten opsturen ben, heb ik een mailtje gewaagd aan IntoSurround met de vraag of ik de koptelefoon binnenkort eens kon komen beluisteren.
Ik kon tot mijn verbazing meteen terecht, vrijblijvend komen beluisteren was geen enkel probleem!
Ik werd vriendelijk ontvangen, kreeg wat te drinken en we gingen naar de demoruimte, waar veel mooie apparatuur aanwezig is.
Ik heb op mijn gemak de koptelefoon kunnen testen, waarna we nog een hele tijd hebben gepraat en ik verschillende indrukwekkende surround en cinema demo's heb mogen beluisteren.
Ook kwam ik niet voor een surround set, maar enkel voor de koptelefoon: Marc neemt ruim de tijd voor je en laat je vrijblijvend van alles horen, geeft je goed en eerlijk advies.
Een stukje over de koptelefoon, want dat is het product waar ik voor gekomen ben:
De XTZ Headphone Divine is een bluetooth koptelefoon met APT-X codec, waarbij CD-kwaliteit audio draadloos te ontvangen is. Verder is deze koptelefoon naar mijn weten de enige met Dirac DSP, wat er voor zorgt dat de response curve van de koptelefoon vlak ligt, zorgend voor een heel natuurlijk gebalanceerd geluid.
Om van DSP te kunnen genieten, dient wel op de iPhone of Android toestellen een gratis app te worden gedownload genaamd "XTZ DSP", voor de computer is deze applicatie te koop.
De muziek (pop, rock, klassiek, vocaal) klinkt heel erg mooi en gebalanceerd, echter kun je in de app nog kiezen uit 4 "boost EQs" en 1 "bright EQ", hier kun je de muziek net wat meer pit geven, een subtiele bass boost die mooi klinkt.
De 40mm Neodymium drivers met zeer krachtige magneten, maken dat de koptelefoon ondanks zijn formaat een heel vet geluid geeft.
Op internet wordt deze koptelefoon regelmatig vergeleken met koptelefoons 2, 3x zo duur, waarbij de duurdere toch vaak nauwelijks echt beter blijken.
Kortom: ik ben zeer tevreden met de aankoop, en met IntoSurround als winkel!
Bij mij begon het met de klantenservice: omdat de website over komt als webshop, had ik niet verwacht dat de koptelefoon vrijblijvend te beluisteren was, terwijl ik meteen langs kon komen!