Ik heb in het verleden niet een erg fijne ervaring gehad met SiComputers aangezien het niet een heel erg professioneel handelend bedrijf is, maar deze keer ging het bijna soepeltjes.
VerzendingVerzending is bij SiComputers voor mij nooit goed geweest. Ik heb het nog nooit op tijd gekregen, tot nu toe. Ik was erg blij om te zien dat ze nu gratis levering aanbieden bij producten boven €100. Maar er mankeerde namelijk toch iets aan. Ik probeerde PakjeGemak, wat ik gewoonlijk niet doe bij SiComputers, maar op de afgesproken bezorgdag was ik niet thuis dus het kwam wel goed uit.
Ik kreeg ruim op tijd de verzendbevestiging van SiComputers maar er klopte meteen iets niet aan. Ik zag namelijk dat bij mijn Track&Trace informatie niet mijn postcode stond, maar die van de winkel die de service aanbiedt. Tevens kon ik in de PostNL app nergens iets over mijn eigen gegevens terugvinden.
Dus ik bel PostNL op, en ik krijg te horen dat de verzending door SiComputers niet goed is opgegeven als PakjeGemak en daardoor gewoon geadresseerd is aan de winkel, niet eens met mijn naam erbij genoemd. Dit betekent dat de winkel weigert mijn pakket aan te nemen en ik morgen erbij moet zijn wanneer PostNL komt omdat zij anders verantwoordelijk zijn voor mijn pakje. Dus nu moet ik een vriend van me overhalen om 2 uur lang in een boekhandel te zitten voor mijn pakje. Absoluut niet blij.
Even uitleggen wat ik bedoel als ik zeg dat ik geen fijne ervaring heb gehad met SiComputers:
Je koopt een product dat waarschijnlijk honderden euros koopt (aangezien computer(onderdelen) niet goedkoop zijn), en dan moet je vervolgens daar 6 euro verzendkosten over betalen. En dan wordt het nog erger. Je product zou er binnen 2-3 werkdagen zijn, omdat ze niet zelf zo'n duur product in huis willen hebben en het dus de leverancier laten houden. Dit heeft als gevolg dat ik net zoals andere mensen in het verleden 7x zo lang heb moeten wachten op mijn dure pakje.
Tegenwordig bel ik dus van te voren op om te vragen of er kan worden bevestigd dat de leverancier van dit specifieke product hun levertijd na kan komen (de klantenservice weigert namelijk hun fouten toe te geven en schuiven de schuld af op 'de leverancier').
De klantenservice reageert kalm en adequaat op al je antwoorden. Ik heb nooit lang in de wachtrij hoeven staan en ik heb nog nooit een onvriendelijke medewerker aan de lijn gehad. Erg fijn dus.