FOKA Superstore

Let op: Uiteindelijke levering via Kamera Express verlopen. Overige bestelling en klantcontact via Foka.

Ander product dan oorspronkelijk besteld gekregen. Geld moeten bijleggen. Europees model gekregen, zonder Nederlandse handleiding. Te laat gekregen en zelf moeten ophalen.

Mijn oorspronkelijke bestelling heb ik nooit gekregen. Deze is namelijk bij transport defect geraakt. Hier kwam ik achter omdat ik meerdere keren contact opgenomen heb met Foka, om te vragen waar mijn bestelling bleef. Er was geen andere televisie van dit model, maar wel een nieuwer model. Daar voor moest ik dan wel 60 euro bijleggen. Een andere mogelijkheid was wachten tot het originele model weer op voorraad was, maar dit zou zeker tien dagen duren. Op het moment dat deze afspraak werd gemaakt kon de televisie diezelfde dag niet meer geleverd worden. Omdat er al een dag vertraging was besloot ik de televisie zelf op te halen. Bij het ophalen wist het personeel in eerste instantie niets van het afhalen af. Verder bleek het ook een Europees model te betreffen. Hier zit geen Nederlandse handleiding bij. Verder accepteert het ook geen Nederlandse CI+ modules. Gelukkig kijk ik geen televisie via kabel, anders had ik er nog niets aan gehad.
Ik zal absoluut geen tweede keer iets bestellen bij Foka.

Kortom: te laat, geld moeten bijleggen, verkeerd model.

Ik heb een aantal keer contact gehad met de klantenservice. Het personeel was vriendelijk en leek vrij kundig. Echter zou er de dag na mijn bestelling -maandag- contact worden opgenomen om een bestelafspraak te maken. Dit is normaal voor televisies van een bepaald formaat. Dit contact is nooit opgenomen. Ieder initiatief tot contact is vanuit mij gekomen; ook toen er al vertraging was. Verder vind ik het uiterst klantonvriendelijk dat ik geld heb moeten bijleggen om binnen afzienbare tijd mijn bestelling te krijgen. Ondanks de moeite die de laatste klantenservicemedewerker heeft gedaan om mij dezelfde dag nog een televisie te geven, laat het moeten bijleggen van geld en moeten ophalen een vervelende laatste indruk achter. Zeker omdat het nieuwe model met ''korting'' even duur blijkt te zijn als bij bepaalde andere zaken, zonder korting.

Scorekaart voor FOKA Superstore