Na veel onderzoek een heel specifieke Sony TV gevonden - een model uit 2015 - met nagenoeg dezelfde hardware als het nieuwe model en een aangename prijs. Deze besteld bij PlatteTV.nl. Op de website stond dat hij op voorraad was en de volgende dag zou worden bezorgd. Bij elkaar de reden om hem daar te bestellen.
De TV was echter helemaal niet op voorraad en een nieuwe model (met minder goede speakers) werd aangeboden als "veel beter" met termen als "deze heeft HDR1000" (een misbruikte Samsung marketing term).
De mail hier over kwam achter in de middag. Tegen de tijd dat ik hem las was de klantenservice dicht. Met "morgen leveren" is een e-mail nooit de juiste keuze, dit had een telefoontje moeten zijn.
De dag er na (zaterdag) getracht klantenservice te bellen maar opnemen ho maar. Na de lunch eens op chat geprobeerd. Op zich netjes te woord gestaan maar "een gratis cleanersetje twv 25 euro" maakt niet goed dat ik mijn TV niet geleverd krijg.
Na wikken en wegen accepteer ik het alternatieve, nieuwere model wat tegen dezelfde prijs wordt aangeboden, onder voorwaarde dat hij dan zondag geleverd kan worden. "Dat kan niet, ons distri centrum is dicht". Dit betekende voor mij dat ik de TV op zijn vroegst pas de donderdag erop in onvangst kon nemen.
Ondertussen stond mijn geld wel op hun rekening en voelt het alsof PlatteTV mij met een list heeft getracht binnen te halen om me een andere TV te verkopen.
Beste heer/mevrouw,
Wat ontzettend jammer dat we u niet konden helpen aan het bestelde model, nogmaals onze excuses voor het ontstane ongemak.
Onze intentie was om u met ons aanbod een mooie stap vooruit te helpen, termen als HDR1000 en Dolby Vision zijn niet door een bepaald merk in het leven geroepen maar zijn algehele termen die beeldkwaliteit aangeven. Zo staat de 1000 in HDR1000 voor de lichtsterkte die een panel opbrengt en is dit echt geen marketing term.
Mocht u nou toch nog terug willen komen op ons aanbod dan bent u natuurlijk altijd van harte welkom, ook voor een goed aanbod voor een ander model helpen wij u graag verder!
Tim
Servicemanager PlatteTV.nl