4Launch

Ik heb al meerdere bestellingen gedaan bij 4Launch en die waren zo ver ik kan herinneren allemaal goed. Ik zocht een mobiele telefoon en 4Launch was een van de goedkoopste en kon hem direct leveren. Ik had enigszins haast bij want mijn vorige telefoon was stuk gegaan. Dus was de keuze voor 4Launch snel gemaakt. De bestelling plaatsen en het betalen ging verder prima. Ik kreeg netjes een bestel bevestiging.

Ik zijn toch een aantal zaken wat minder goed verlopen en dat wilde ik toelichten hieronder bij de verzending en klantenservice.

4launch werkt voor zover ik weet niet met een Pakje-gemak van Post NL, waarbij de bestelling kan laten afleveren bij een winkel als de Gamma of Albert Heijn. Die hebben vaak ruime openingen tijden en dan kan je zelf het pakje ophalen na het werk bijvoorbeeld. Dit kon niet dus had ik het laten afleveren naar mijn huisadres. Ook wilde ik snel de bestellingen hebben en het product zou direct leverbaar zijn. Ik had om 13:35 besteld dus dat is heel ruim op tijd. Ik had ook nog een vraag bij de bestelling geplaatst. Het vervelende is dat ik dan vrij moet nemen van werk of iemand moet regelen. Ik heb dus liever dat ik geen vrij hoeft te nemen en rustig na het werk mijn pakje kan ophalen bij een ophaalpunt. De volgende ochtend merkte ik pas op dat ik geen verzendbevestiging had ontvangen en dat het pakje dus mogelijk niet is verstuurd. Ik mailde al vroeg naar de klantenservice van 4Lauch, want het was 7:37 het was te vroeg om te bellen of chatten. Ik krijg daar tot rond kwart voor vijf in de middag geen antwoord op. Overigens ook niet op de opmerkingen die het had geplaatst bij mijn bestelling. Dus was ik maar een chat begonnen. Daar werd ik wel snel en vriendelijk geholpen en kreeg ik te horen dat er gisteren "iets mis was gegaan", maar nu is opgelost. Ik had ook maar gelijk mijn andere vragen die ik via de mail had gestuurd gesteld en die werden ook snel en duidelijk beantwoord. Dus ik zou mijn pakje morgen ontvangen. Wel jammer voor een product die dus op voorraad was en direct geleverd kon worden. Ook heb ik niet vaak dat ik iets graag snel wil hebben en het uitgerekend deze keer zijn dat er vertraging bij de bestelling zit. Ook jammer dat ik hier zelf achteraan moest gaan in plaats van dat ik daar vanuit de winkel op de hoogte zou worden gesteld.

De volgende dag had ik het pakketje ontvangen en de bestelling zat goed midden in de omdoos, dus met opvulmateriaal rondom de bestellingen. Dit vind ik erg goed. Echter zag de er wel 3 product seals boven op elkaar zaten. 2 zwarte en 1 witte. De witte zat bovenop en was simpeler van opzet. Het was duidelijk te zien dat de 2 zwarte al doorgesneden waren. Echter was de witte nog intact. Ik heb het toch maar opengemaakt, maar ik vind het toch wel vreemd. Er staat nota bene op de product seal dat deze intact moet zijn. Waarom zijn de onderste 2 dan al doorgesneden? Product geretourneerd naar 4Launch? Is het een refurbished model? Ik heb de mobiel nu toch al in gebruik, dus kan er waarschijnlijk weinig meer aan doen, maar blijf het wel raar vinden.

Zie Verzending voor het verhaal hier kort de punten opgesomd:
- geen antwoord op mails en opmerking bij bestelling gehad (mijn advies: stuur geen mails maar gebruik de chat)
- zelf achter mijn bestelling aan moeten gaan
- volgende dag leveren niet gehaald
+ Goed geholpen bij chat

Scorekaart voor 4Launch