AFRADER.
Meer dan 2 weken geleden mijn Gaming PC build components besteld ( min CPU & GPU) bij SiComputers. Via Tweakers vanwege de gunstige prijs bij dit "bedrijf" terecht gekomen, en heb zonder enige koper reviews een bestelling gedaan van een aanzienlijk bedrag. 1 dag na betaling en acceptatie van mijn bestelling sprong 1 van de componenten al snel op "Levertijd onbekend". Hierover contact opgenomen en kreeg het volgende antwoord: "Ik ga voor u contact opnemen met onze leverancier en zal dit zo spoedig mogelijk aan u door communiceren". Heel netjes kreeg ik diezelfde middag nog een mail met het volgende antwoord: "De leverancier weet niet precies wanneer dit geleverd kan worden". Hier begon ik toch al een beetje te twijfelen en heb toen telefonisch contact opgenomen. Ondertussen ook maar eens op Tweakers de shopreviews bekeken aangezien ze algemeen wel `oke` staan beoordeeld.
Van de consumenten reviews ben ik erg geschrokken en heb besloten mijn order te annuleren voor dat deze verzonden is. Zoals hiervoor netjes meteen via de mail een bevestiging ontvangen dat de order is geannuleerd en dat het aankoopbedrag [hopelijk] binnen 14 dagen zou worden teruggestort. Houd in gedachten dat ik nooit de order heb ontvangen dus deze ook niet retour gestuurd hoefden te worden.
Een week ging voorbij en nog steeds niks terugbetaald gekregen. Hiervoor contact opgenomen en kreeg weer dezelfde persoon aan de telefoon. Hij heeft uitgelegd dat het maximaal 14 dagen kan duren en het uiterlijk **/09 geretourneerd zou zijn. Hier heb ik me bij neergelegd en gewacht tot 1 dag voor de uiterlijke datum. Weer gebeld en duidelijk uitgelegd dat ik nog steeds op mijn geld aan het wachten was en zij WETTELIJK nog maar 1 dag hebben voor terugbetaling. Bij deze werd het meteen doorgespeeld naar de "financiele afdeling". Bij deze op de uiterlijke datum wel het volledige bedrag terugbetaald gekregen.
Conclusie:
Ik raad het af om hier wat te kopen, rekening houdend met mijn eigen en anderen hun ervaring. Mocht er iemand zijn die dit leest en nog geld van ze terug moet krijgen, blijf contact opnemen en leg zo nodig de door de wet verplichte regels uit, voor webwinkel ontbindingen op afstand. Want dit is zeker nodig. Mails worden snel beantwoord zodat het idee wordt gewekt dat je een goede service wordt verleend.
(Tweakers zou naar mijn mening z.s.m. dit bedrijf uit hun systeem moeten halen gezien de hoeveelheid klachten zodat consumenten veilig en zonder gedoe hun spullen kunnen kopen)
Rekenen 90 cent voor hun zogenaamde klantenservice. Wat bestaat uit 1 persoon, die niet weet hoe hij een telefoon aan moet nemen of zich duidelijk verstaanbaar moet maken.