TL;DR:
Vermijd deze winkel. Informatie is onduidelijk, trage verwerking en de klantenservice denkt niet met je mee.
Verhaal:
Voor een nieuwe pc build een kast nodig. CP.nl had deze op voorraad met 24-uurs levering t.o.v. hun concurrenten. De knoop doorgehakt en €11,- meer betaald dan de goedkoopste in de pricewatch. €11,- is niet een hoog bedrag, maar op een build van €1150,- tikt dit toch wel aan.
Aangezien ik de rest van mijn producten elders heb besteld (gelukkig !) en elke winkel aangaf dat ze de volgende dag zouden leveren (hulde) én ik die dag vrij zou zijn, had ik besloten om die dag de computer in elkaar te knutselen. Dus ik bestelde de kast bij CP.nl, weliswaar duurder (wat al tegen mijn instinct ingaat), maar ik zou vrijdag 12-08 aan de slag kunnen.
Vervolgens krijg ik rond 15:30 de volgende dag de melding dat mijn bestelling verwerkt- en verzonden is. In de mail stond vermeld dat ik met een track&trace het pakketje kon volgen.
Hierop met de klantenservice 'gechat' met de boodschap dat ik voor hen had gekozen vanwege de 24-uurs levering.
Men gaf aan dat de bestelling na 18:00 was geplaatst en dat het daarom pas de volgende dag verwerkt wordt.
Dit vond ik heel vreemd omdat er NERGENS op de gehele website staat (in tegenstelling tot CoolBLue, Bol.com etc), staat dat er voor die tijd besteld moet zijn. Alleen staat er doodleuk: 'Vandaag besteld? Morgen in huis'. Ook gaf de kleuren indicator (diep groen), aan dat deze binnen 24-uur geleverd zou zijn.
Met de vraag omtrent de track&trace code kon de medewerker mij niet verder helpen. In de e-mail staat dat er via een onderstaande track&trace het product gevolgd kan worden. Echter staat er GEEN track&trace code in de e-mail of mijn account.
Nu is het zaterdag en zou het product naar schijn worden geleverd. Ik zag PostNL (**Ik kwam er later achter UPS de levering doet**) de straat in rijden, ik blij dat het er alsnog dit weekend is, maar de beste man ging naar de buren met een schoenendoos en reed weg.
Nu zal ik de zending pas op woensdag of donderdag ontvangen, aangezien ik niet thuis ben i.v.m. werk; tenzij de buren aardig genoeg zijn om mijn pakket aan te nemen.
Ik besloot om telefonisch contact te leggen met CP.nl met de vraag om een Track&Trace code. Nogmaals; dat dit NIET in de verzenbevestiging stond én dat ik hier apart voor moest na bellen vond ik geen stijl.
Via de chat contact gehad. Hierin kreeg ik de informatie dat de bestelling voor 18:00 geplaatst had moeten zijn. Op de vraag wat ik kan doen omdat ik niet tevreden was gaf de meneer het antwoord: Je kan het als retour aanmelden of de zending weigeren.
Op de vraag die direct volgde; Retourneer ik naar een antwoordnummer ? Kwam het antwoord, pas 20 minuten later!!!, ; Nee, je betaalt zélf de kosten.
Ik zit niet te wachten om het product te moeten retourneren omdat ik het wel nodig heb. Op de vraag of zij mij tegemoet kunnen komen in deze situatie omdat ik speciaal bij hen heb gekozen voor de snelle levering, maar de hogere kosten t.o.v. hun concurrentie gaf hij aan: "We kunnen je een kortingsbon aanbieden van €10,-"
Vriendelijke meneer, mijn hele computer is al binnen exclusief de kast. Ik heb de komende 2 jaar niks nodig.
En dan aankomen met een kortingsbon zodat ik dan verplicht ben om bij jullie weer iets aan te schaffen? Ik trek nog liever mijn vinger uit de kom dan dat ik ooit nog iets bij jullie bestel.