CAPS

Dramatisch hoe een winkel in Tweakers 4 sterren kan hebben, maar zó belachelijk slecht is. Mijn ervaring in het kort:

Ik heb een GPU besteld met levertijd "pre-order" (m.a.w. "onbekend"). Dit is mijn eigen keuze, dus dat het max. een maand mag duren is geen probleem... echter... Na een aantal dagen staat de levertijd opeens op "2-3 werkdagen", hiermee wordt dus geadverteerd! Mijn naïve gedachtengang was dus dat alle "pre-orders" verwerkt waren en degene die op dat moment nog een kaart zou bestellen, deze binnen 2-3 werkdagen binnen zou krijgen. Niets is minder waar. Deze levertijd is binnen 3 weken minstens 5x zo geswitcht.

Mijn conclusie: Deze webshop liegt glashard tegen consumenten! Op vragen hierover wordt niet ingegaan, maar de klantenservice verwijst naar de levering door Nvidia. Nadat ik aangaf dat de webshop zelf verantwoordelijk is voor het tonen van correcte informatie en dus plausibele levertijden, werd hier opeens niet meer op ingegaan.

N.B. ik heb mijn bestelling na 3 weken dus geannuleerd.

UPDATE: Annuleren was blijkbaar niet annuleren, geheel ongevraagd werd er opeens "speciaal voor u" een koerier naar de leverancier gestuurd om toch opeens de kaart te bezorgen de dag erop. Maar aangezien ik niet vast wilde zitten aan de klantenservice dit geweigerd en nogmaals aangegeven dat ik mijn geld terug wilde. Hierop kreeg ik een creditnota.. zonder verzendkosten! Hier dus nogmaals naartoe moeten mailen en toen een tweede nota gekregen voor de verzendkosten. Nu maar wachten op mijn geld..

De genoemde levertijden kloppen gewoonweg niet. 3 weken en 5x 2-3 werkdagen levertijd later, geen verzending niets. Ik heb verder geen mening over de kwaliteit van de verzending, aangezien het nooit verzonden is, maar gezien er pertinent gesjoemeld wordt met de levertijden vind ik dit toch genoeg meewegen in het verzendproces om hier toch een "Waardeloos" aan toe te kennen.

Ter aanvulling op voorgaande alinea's een gedeelte van mijn contact met de klantenservice, aan de hand hiervan zullen hopelijk andere Tweakers niet dezelfde fout als ik begaan:

- Ik: "Tot mijn verbazing zag ik gisteren dat de kaart 2-3 dagen levertijd had maar nu is hij opeens weer in pre-order. Verder is de prijs blijkbaar ook gedaald! Dit wekt voor mij geen vertrouwen, aangezien ik nog geen bericht heb gekregen dat de kaart verzonden is. Graag zou ik dus van jullie vernemen wat nou de bedoeling is..."

SiComputers: "Dit model is tot op heden niet te krijgen, het beetje stock wat soms bij de leveranciers komt is lang niet genoeg om alles te dekken. Nvidia heeft de productie niet op orde met deze onbekende levertijden als gevolg."

- ik: "Zoals aangegeven, dit kan ik begrijpen. Echter, en hopelijk begrijp je mijn frustratie, begrijp ik niet hoe júllie de levertijd op 2-3 werkdagen kunnen zetten in dit geval. Je maakt er nu je eigen probleem van. Nu weer, sinds vrijdag 2-3 werkdagen. Eerst 2 op vooraad en nu al 5+ (en via andere webshops zie ik er zelfs 22 bij leverancier). Volgens mij wordt het tijd om eerst maar eens de orders af te handelen die gedaan zijn, want er staat dus nu al 3 dagen "2-3 werkdagen levertijd" en ik heb mijn kaart al ruim vantevoren besteld, of wil je beweren dat als ik hem nu zou kopen dat hij dan wel opeens binnen 2-3 werkdagen binnen zou zijn?!

Graag eens concrete informatie, hoeveel orders zijn er nog voor mijn order? Welke schatting qua levertijd (aangezien jullie die blijkbaar wél kunnen maken). En krijgen nieuwe orders voorrang op mijn order omdat er nu een levertijd bij staat en de prijs kunstmatig omhoog is gegooid?

En gelieve dit keer niet naar de leveranciers wijzen, want jullie geven nu zelf je levertijd aan!"

SiComputers: "De kaart is eenmaal lastige te leveren, terwijl de vraag heel hoog is. Om deze reden kunnen wij niets anders doen dan afwachten. Wij werken echter via een systeem dat andere mensen die de kaart besteld hebben eerder dan u voorrang krijgen. Maar dat lijkt me vrij logisch."

- ik: "Dit begrijp ik, maar dit is geen antwoord op mijn vraag Hoeveel orders zijn er nog voor mijn order?.

Wat betreft het antwoord "Wij werken echter via een systeem dat andere mensen die de kaart besteld hebben eerder dan u voorrang krijgen.". Dit is inderdaad vrij logisch, wat ik dan niet snap is dat jullie al de hele week 2-3 werkdagen adverteren. Dus:
Of jullie geven de mensen die nu bestellen tóch voorrang (en lieg je mij dus voor)?
Of jullie adverteren incorrecte informatie (en liegen jullie alle klanten voor)?"

SiComputers: "U bent 4de in de wachtrij, op de site stond dat er 3 beschikbaar waren. Wanneer we de kaart weer binnen hebben is onduidelijk."

-----------------------------------------------------------------
12-8-2016: Sinds 9-8 staat er op de site wederom 2-3 werkdagen levertijd en 5+ kaarten bij de leverancier, dit is tussendoor veranderd naar 1 en vervolgens weer naar 5+. Je zou dus verwachten dat deze onderhand wel verzonden zou zijn na dit verhaal.. maar helaas, heb mn bestelling dus geannuleerd.

Scorekaart voor CAPS

Qshops