Op 3 augustus een systeem samengesteld en door Afuture laten bouwen. Wat betreft meedenken over componentkeuze en reactiesnelheid op vragen na het plaatsen van de order in eerste instantie niets dan goeds. Daarna wat betreft Assemblage service en Windows installatie een stuk minder helaas.
VerzendingNa het heel prettige en snelle contact en meedenken wat betreft componentkeuze na het plaatsen van de bestelling werd het helaas stil. Een opsomming van de feiten:
-Op 2 augustus een systeem samengesteld en daarbij gekozen voor de Assemblageservice en Windows installatie.
-Werd direct gebeld met de (zeer attente) opmerking dat er een NAS schijf besteld was door mij voor een desktop systeem en of dit de bedoeling was. Uitgelegd dat ik dit deed voor de betrouwbaarheid van he systeem en gelijk gevraagd of het systeem kon worden voorbereid op het inbouwen van een DVD station en een exrtra harddisk aangezien ik deze uit mijn oude systeem wilde overzetten. Dit was geen probleem (goede service).
-Mail gestuurd met de licentie gegevens voor de installatie van Windows en kreeg vrijwel direct een reactie terug.
Toen werd het helaas stil.
-Op 4 augustus gemaild met de vraag wat de verwachte opleverdatum was en kreeg een snelle reactie terug dat dit waarschijnlijk 5 augustus zou zijn.
-Op 5 augustus gebeld met de vraag of men mij een tijdsindicatie kon geven zodat ik het ophalen van het systeem kon inplannen maar dat was helaas niet mogelijk en ik zou vanzelf een mail krijgen als er nieuws was. Iets wat mij vreemd lijkt want ik neem aan dat er intern gewoon een planning beschikbaar is.
-Vervolgens duurde het tot 10 augustus voor het systeem gereed was. Opzich geen probleem maar geef dan niet aan dat de verwachting is dat dit 5 augustus is.
-Bij het ophalen keurig te woord gestaan en alle dozen meegekregen.
Bij thuiskomst was het helaas allemaal toch ietsje minder:
-Systeem was niet voorbereid op de door mij zelf te plaatsen DVD speler en harddisk.
-De kabeltjes hiervoor zaten niet in de moederbord doos, ik moest dus zelf kabels salvagen uit een oud systeem. Hetzelfde geld voor de voeding en videokaart: geen enkele extra kabel/klepjes etc die over waren meegeleverd
-Bouwkwaliteit was redelijk alleen plaatsen van de SSD (in een 3,5 inch bay ipv dedicated SSD slot) en casefan kon beter en met meer aandacht
-Bij het opstarten bleek Windows niet geactiveerd (met de door mij aangeleverde key) en bleek vervolgens dat er een home ipv pro versie geinstalleerd was waardoor ik alsnog zelf Windows 10 heb moeten installeren. Geen ramp maar wel zonde van de ~15 euro.
Al met al dus goed meedenken en snel reageren wat betreft plaatsen order maar zeer slechte communicatie wat betreft planning en afgeraffelde/incomplete assemblage en windows installatie.
Zonde want dat laat een slechte indruk achter
Snelle communicatie, voor de rest, zie bovenstaande
UPDATE 24-08:
Nav deze review heeft Afuture een goed voorstel gedaan waardoor ik de Klantenservice van 3 naar 5 sterren waardeer. Goede aftersales.
Beste GG85,
Erg bedankt voor je uitgebreide review. Kritiek als deze helpt onze absoluut om na te gaan waarin we nog steken laten vallen en dat zo snel mogelijk te verbeteren. Het is inderdaad op z'n minst een beetje jammer, en zeker niet onze standaard, hoe we je order afgehandeld hebben. Daarvoor dan ook onze excuses.
- Het klopt dat we soms door verschillende factoren niet helemaal sluitend kunnen aangeven wanneer een te assembleren systeem gereed is. Daarnaast was recent in verband met de vakantieperiode de wachttijd wat opgelopen. We hebben die achterstand inmiddels weer ingelopen en uiteraard gaan we er op letten zo mogelijk meer duidelijk geven over de levertijd en anders voorzichtiger zijn met het doen van beloftes hierover.
- De notatie van de specifieke wensen voor deze assemblage en de versie van de Windows die je geinstalleerd wenste en waarvan je een productcode hebt aangeleverd is helaas onvolledig geweest. Samen met de genoemde andere details heeft de uitgevoerde assemblage inderdaad daardoor niet de kwaliteit die van onze dienstverlening mag verwachten.
- Alle overgebleven accessoires en de productverpakkingen worden normaal gesproken met het systeem meegeleverd. Zou je misschien kunnen aangeven wat je daarvan nog mist?
We hebben je zojuist even gemaild want we gaan de betaalde kosten voor het installeren van Windows en een gedeelte van de assemblagekosten natuurlijk vergoeden omdat je daar door ons toedoen nu extra werk aan hebt gehad.
We wensen je desondanks alsnog veel plezier van je nieuwe systeem en een fijn weekend toe.
Afuture klantenservice