4Launch

Bestellen en betalen gaat zoals bij elke zichzelf respecterende webwinkel snel en goed. Ook snel mails ontvangen over bestelling.

Levering is correct, zoals verwacht, in nette doos en goed ingepakt.

Telefoon gekocht met microSD kaartje. Kaartje blijkt echter een trage variant (45 MBps read, 10 MBps write), dus dit zorgt er voor dat apps die geinstalleerd worden op het kaartje uitermate traag geinstalleerd en geladen worden (meer dan 10 seconden wachttijd van bijv NU.nl). Aangegeven bij support, ook geklaagd over het feit dat de telefoon binnen 2 weken 40 euro in prijs gezakt is, en dat het prijsverschil best gebruikt mag worden om een snelle variant van een microSD kaartje op te sturen. Ik mag een RMA aanmaken en kaartje opsturen. Kaartje opgestuurd, en na 1,5 week eens via de chat gevraagd hoe het met de 'reparatie' staat. Dan wordt er meteen actie ondernomen en de RMA status verandert naar 'verzonden'. Verder een reactie gehad dat de telefoonprijs fout op de website stond en mede door leveranciers bepaald wordt. Niet mijn probleem zou ik zeggen, maar verder wordt dit doodgezwegen...Enkele dagen later ontvang ik EXACT hetzelfde kaartje...

Ik meteen een mail gestuurd, geklaagd dat dit onacceptabel is, dat ik dit kaartje niet ga openen/gebruiken en dat ik een snellere variant wil. Ik mag weer een RMA aanmaken, kaartje weer teruggestuurd en na een week wachten WEER zelf contact opgenomen via chat. Reactie van 4launch is dat dit echt niet het geheugenkaartje kan zijn, UHS-1 zou toch echt snel genoeg moeten zijn. Ik weet wel beter en vraag geld terug, dat dan wel binnen 3 dagen op mijn rekening staat. Ondertussen waren we 1 maand verder...

Bij een concurrent een snel microSD kaartje besteld en mijn telefoon werkt nu naar behoren zonder vervelende lange laadtijden.

TLDR:
- support team weet niet waar ze het over hebben, probleem lag degelijk bij traag microSD kaartje
- support lijkt pas wat te gaan als je ze zelf aanspreekt (meer dan een week wachttijd, kan toch wel beter?)
- prijsfluctuaties worden in hun eigen voordeel uitgelegd; dit is voor mij geen klantenservice. Wordt werkelijk niets mee gedaan, zorgt voor ontevreden klanten

Geachte klant,

Zover wij kunnen nagaan betreft het in deze de RMA 121897. U gaf aan dat u last had van een trage SD-kaart. Gezien Class 1 een van de snellere classes is zou dit niet moeten gebeuren en is deze als defect aangemerkt. Om deze reden is het SD-kaartje vervangen. U heeft deze echter zonder uit te pakken aan ons geretourneerd, waarop wij he product hebben gecrediteerd.

Hierbij kunnen prijzen fluctueren onze prijzen zijn actueel en wij proberen real time te schakelen om ten alle tijden onze producten zo voordelig mogelijk aan te bieden. Het kan dan ook zijn dat prijzen van dag tot dag verschillen. U heeft hierbij na ongeveer een maand de melding gemaakt dat de prijs zou verschillen. Zoals u wellicht kunt begrijpen kunnen wij prijsveranderingen door marktwerking niet zondermeer na een dergelijke termijn vergoeden.

4Launch – Customer Support

Scorekaart voor 4Launch